ADVAK Başkanı Gürsoy; “Vakfımız Hemşerilerimizin Ankara’daki Evidir"

2023 yılı faaliyetlerini Gazetemize açıklayan ADVAK Başkanı Şevket Gürsoy; “Adıyamanlı hemşerilerimizin Ankara’daki evi olmaya gayret ettik, Vakfımız hemşerilerimizin Ankara’daki evidir” dedi.

ADVAK Başkanı Gürsoy; “Vakfımız Hemşerilerimizin Ankara’daki Evidir"

Adıyaman İl Ve İlçeleri Eğitim Vakfı (ADVAK) Başkanı Şevket Gürsoy, 2023 yılı faaliyetlerini Gazetemize açıkladı.

2023 yılında özellikle 6 Şubat tarihinde Adıyaman’da büyük bir zarara neden olan deprem nedeniyle daha çok depremzedelere yardım ve destek çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen ADVAK Başkanı Şevket Gürsoy; “06 Şubat 2023 depremi olduğu zaman Ankara’da bulunan STK’larla birlikte acil toplanma kararı aldık. Sonrasında Vakfımızda acil koordinasyon ekibi kurarak Adıyaman’a yapabileceğimizin neler olduğu hakkında bilgi alış-verişi yaptık ve derhal Adıyaman’la irtibata geçtik. ADVAK olarak her zaman Adıyaman ile irtibat halinde olduk. İlk günlerde şehir dışından iş makinaları gönderilmesi için tır ayarlayıp, iş makinası gönderimi sağladık” dedi.

Arama-Kurtarma çalışmalarına destek için gönderdikleri iş makineleriyle çalışmalar devam ederken diğer yandan yardım malzemeleri temin ettiklerini ekleyen Başkan Şevket Gürsoy; “Ankara içi yardım malzemeleri toplanması için ekip oluşturduk. Toplanan malzemeleri için Ankara Adıyamanlılar Vakfı Şubesini konum itibarı ile merkez olarak belirledik. Sonrasında Adıyamanlı hemşerimizin 4 bin metre karelik deposunu malzeme tutarak orasını yardım deposu olarak kullanmaya başladık. Tabi bunlar yapılırken aynı zaman da depremin ilk gününden hemen tır kamyon ayarlayıp gıda, hijyen, soba, giyecek ve battaniye gibi malzemeleri kamyonlara yüklenip Adıyaman’a göndermeye devam ettik. Bu arada Kahramanmaraş’ta yardım malzemelerine oranın halkının el koyduğu bilgisi alınca her gönderdiğimiz kamyon veya tırın şoförünün yanına bir de Adıyamanlı gönüllümüzü gönderdik. Çok şükür böyle bir durum ile karşılaşmadan Adıyaman’a toplamda 28 tır malzeme gönderimi sağladık” diye konuştu.

Vakfın Ankara’ya gelen Adıyamanlılara da ev sahipliği yaptığını ekleyen Şevket Gürsoy, şöyle devam etti; “Adıyaman’dan Ankara’ya gelen hemşerilerimizi aile kayıt formu oluşturarak kayıt altına aldık. Ankara’ya yerleşen ailelere, özellikle Vakıf olarak bize ulaşanlardan yardım talep eden ailelere kalacak yer ayarlama, ücretsiz ev eşyası gibi yardımlarda bulunduk. Acil ihtiyaç olan ev malzemeleri temin ederek imkânımız dâhilinde evlerini dizmeye çalıştık. İlk aşamada 220 aile kayıt altına aldık. Depremden 3-4 ay sonra Ankara’ya yerleşen hemşerilerimize gıda, battaniye, beyaz eşya konusunda desteğimizi sürdürdük ve temizlik malzemeleri dağıtımı yaptık, halen de gıda yardımı yapılmaktadır. Depremden dolayı Ankara’ya sevk edilen hastaların yattığı Hastaneleri tek tek ziyaret edilip ihtiyaç listesi oluşturuldu, yaralı ve hasta hemşerilerimizin ihtiyaçları giderildi. Aynı zamanda Bilkent Şehir Hastanesinde yatmakta olan hastalara en az 1000’er lira maddi destek sağlandı, bazı durumu kötü olan hemşerilerimize ailesini kaybetmiş hastalara ise 5’er bin lira nakdi yardım edildi. Daha sonrasında Etlik Şehir Hastanesinde Adıyaman yöresel yemeği olan hıtap, çiğköfte, tatlı ikramın da yapıldığı güzel bir akşam yemeği buluşması yaptık. Ramazan ayı boyunca Ankara’da bulanan depremzede ailelere her gün iftar yemeği verip burada bir nebzede olsa da depremi unutturup eski Adıyaman dayanışma gecesi gibi her gün iftar yemeği verildi, akabinde ihtiyacı olan aileler tekrardan belirlenip ihtiyaçları giderildi. Depremden sonra, 6 ay boyunca her gün Vakfımızda öğlen yemeği verildi. Nisan ayında Adıyaman’da bulunan konteyner ve çadırkentler ziyaret edilip Serince Çiğköfte sponsorluğunda burada bulanan çocuklara oyuncak ve elbise dağıtımı ile birlikte çiğköfte ikramında bulunduk. Kısacası Adıyamanlı hemşerilerimizin Ankara’daki evi olmaya gayret ettik, Vakfımız hemşerilerimizin Ankara’daki evidir.”

HABER: Mehmet Emin Danış

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER