Milletvekili Özhan'dan Baraj ve Sulama Projeleri Açıklaması

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan Adıyaman'ın baraj ve sulama projelerinin devam edeceğini açıkladı.

Milletvekili Özhan'dan Baraj ve Sulama Projeleri Açıklaması

Çetintepe Barajı, Büyükçay Barajı, Koçali ve Gömükan Barajları ile bu barajlara bağlı projelerle uzun yıllardır devam eden sulama proje bedellerinin 2024 yılı bütçesine eklendiğini açıklayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, ilin sulama ve içme suyu sorununun çözümü için gayret ettiklerini ifade etti.


Milletvekili Hüseyin Özhan'ın konuyla ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı 4 ayrı açıklama şöyle;


"Çetintepe Barajı, Göksu Araban 1. Merhale projesine 2024 yılı için tahsis edilen 5.8 milyar lira ile Besni-Kızılin ve Keysun Sulama projesine  yıl içerisinde başlanıyor. Projenin hayata geçmesi ile toplam 241.570 dekar tarım arazisi modern sulama sistemleri ile tarımsal sulama suyuna kavuşacaktır. 
Adıyamanımıza hayırlı olsun.


Desteklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza, DSİ Genel Müdürüne ve Milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ederim.


Kâhtalı Hemşehrilerimizin hasretle beklediği 97.990 dekar alanının basınçlı sulama sistemleri sulanmasını sağlayacak Büyükçay Barajı için Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile 5,9 milyar lira bütçe ayrılarak 2024 yılında inşaatına başlanıyor.


Kapsamında 1 Baraj, 5200 metre tünel, 180.700 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak sulama tesisi, Adıyaman İl merkezimizin içmesuyu sorununu çözecek içmesuyu tesisi bulunan toplam 8,2 milyar lira maliyetli Koçali projesinde çalışmalar 2024 yılı bütçesine eklenerek, yapımına hızla devam edecektir.


Proje tutarı 3.3 milyar lira olan Gömükhan Projesi de 2024 yılı bütçesine eklendi, tamamlanınca toplamda 72.930 dekar tarım arazisini de 2025 yılında suyla buluşturuyoruz."


HABER: Mehmet Emin Danış

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER