Adıyaman Doğru Haberleri

ERDOĞAN; “VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

SİYASET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB 79. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada; “Toplumumuzun farklı kesimlerinde yaşanan refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlıyız. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde de bundan taviz vermedik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 79. Genel Kurulu’na katılarak bir konuşma yaptı.

Toplumun farklı kesimlerinde yaşanan refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız. 21 yıllık iktidarlarımız döneminde de bundan taviz vermedik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türk ekonomisinin yıllarca başını ağrıtan yüksek enflasyon meselesini tek haneli rakamlara indirerek halkımızı rahatlatan bizdik. Yine biz olacağız. Küresel ekonomideki dalgalanmalar duruldukça, bunun olumlu sonuçlarını inşallah hepimiz göreceğiz.”

“TÜRKİYE’Yİ BÖLGESİNİN YÜKSELEN YILDIZI HÂLİNE GETİRECEĞİZ”

“Yakın çevremizdeki krizlerin çözümünde daha fazla inisiyatif alarak, barış ve istikrarın bölgemize tekrar hakim olması için çalışacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Diplomatik münasebetlerimizle birlikte bölge ülkeleriyle ekonomik ve ticari işbirliğimizi de güçlendireceğiz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hedefimiz; Avrupa’dan Karadeniz’e, Kafkasya ve Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya kadar çevremizde bir güvenlik ve barış kuşağı tesis etmektir. Bu amaç doğrultusunda son yıllarda pek çok önemli adım attık. Dost ve kardeş ülkelerle aramızdaki pürüzleri giderdik. Türk dünyasıyla bağlarımızı tahkim ettik. İslam âlemiyle ilişkilerimizi ilerlettik. Yeniden Asya girişimimizle Asya kıtasına yeni bir pencere açtık. Afrika halklarıyla kazan-kazan temelinde sağlam iş birlikleri kurduk. Latin Amerika’da mevcudiyetimizi perçinledik. Balkanlarda tüm taraflarla yakın ilişkiler geliştirdik. Batı ülkeleriyle ortak çıkarlar ekseninde diyaloğumuzu artırdık. Rusya-Ukrayna krizinin çözümü için elimizi taşın altına koyduk. Tahıl anlaşması ve esir takasıyla diplomatik çözümün mümkün olduğunu gösterdik. Hepsinden önemlisi Türkiye’yi, sonu felaketle bitecek bir çatışmanın tarafı hâline gelmekten koruduk. Yani pergelin bir ucunu ülkemize sabitleyip, diğeriyle 360 derece manevra yaparak herkesle, tüm ülkelerle iş birliğimizi geliştirmeye gayret ettik.”

İçinde bulundukları dönemde girişimci dış politikayı; ticaretle, enerjiyle, turizmle, kültürle, savunmayla destekleyerek devam ettireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı; “Türkiye’yi bölgesinin yükselen yıldızı hâline getireceğiz. İnşallah bunu da son 21 yıldır olduğu gibi yine beraber yapacağız.” (HABER: Mehmet Emin Danış)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.