ZAMAN...

"Gelsin beni kuşatsın Zamansızlık tüneli;
Ruhumu alıp gitsin orada RAHMET Eli.."

Üç Zaman var:

1) Geçmiş zaman geride kaldı; Eğer AKLIN varsa "İBRETİNİ" al, gerisini bırak..

2) Şimdiki zaman "İMTİHAN" anıdır; doğru yerde DOSDOĞRU kullanmaya bak..

3) Gelecek zaman ulaşması MEÇHUL/MÜPHEM bir Yolculukur; SEN yine de ULAŞACAKMIŞSIN gibi iyi ve doğru hazırlan..

Çünkü;

Şu fâni İMTİHAN yurdunda bir başınasın ve de karşılaşabileceğin her ŞEY de -ancak- SENİN için ÇÖZMEN gereken bir MESELENİN sorusudur..

Şunu bil ki!

Şu karışık ZAMAN yolculuğunda TEK kurtarıcın da -ancak- ALLAH'IN DİNİYLE (emir ve yasağıyla) senin AHLAK VE AMELİNİ tamamlayıp hayatına ve KADERİNE İRŞAT ettiği- Kitabı; KUR'AN'IYLA Onu en iyi bilen, okuyan, anlayan, anlatan, yaşayan ve yaşatacak olan önder ve örnek Peygamberin Hz. MUHAMMED (A.S.S.) gibi üstün ve model bir KARAKTERDİR..

O halde!

Hayatını/ KADERİNİ yaşarken, KENDİNE başka KURTARICILAR arama ve bekleme- çünkü; SENİN imdadına ALLAH, KUR'AN VE PEYGAMBERDEN gayrı hiç bir şahs-ı müşahhas asla gelmeyecek ve çünkü "ONLARIN İRŞADI KIYAMETE KADAR" asla hiç kesilmeden- aynen DEVAM edecektir..

Yani!

KIYAMETE doğru seni İRŞAT edici KURTARICI bir MEHDİ yada MESİH gelmeyecek, HERKES ancak kendini kurtaracaktır ki; SEN de AKLINI Ve İZANINI da kullanarak AHLAK VE AMELİNİ, ALLAH'IN  Kitabı/ KUR'AN'I VE PEYGAMBERİYLE tamamlamak üzere "İRŞAT ET VE KURTULUŞA ERENLERDEN" olmaya bak..

Ve çünkü!

Eğer, KIYAMETE doğru SANA/ BEKLEYENLERE kurtarıcı bir MEHDİ ya da MESİH gelecekse, Senden önce KIYAMETİ kopanlara/ ÖLENLERE neden bu KURTARICILAR gelmediler; ONLARIN günahı ne, hem yüce ALLAH, kulları arasında hiç ayrıcalık/ AYRIMCILIK yapar mı, asla hiç TORPİL gecer mi Ve hem de İMTİHAN esnasında, böyle bir şey olur mu hiç MÜMKÜN MÜ?

Demem o ki!

Herkes şu fani İMTİHAN DÜNYASINDA Yüce ALLAH'IN bahşettiği cüzi iradesi (akıl ve izanı) kadar (bir başına) DERSİNE çalışacak, bilmediğini bir bilene (KUR'AN VE PEYGAMBERE) soracak ve öğrenecek SINAVA girecek, SINIFINI geçecek Ve DİPLOMASINI alarak (Onunla); Temiz, makul ve de makbul AHLAK VE AMELİYLE (Amel Defteriyle) HESAP vermek üzere ALLLAH'A dönecektir..

SON/SÖZ;

Yani; Hepsi bu kadar!

Bu İMTİHANI Başaran KURTULUR, Başarmayan da KALIR, bu işin BÜTÜNLEME SINAVI var mı ya da yok mu-bilemem; ancak ALLÂH bilir ki, (çünkü) HESAP GÜNÜNÜN SAHİBİ ALLAH'TIR; KİMİN NE YAPTIĞINI VE SONUNUN NE OLACAĞINI BİLEN DE ANCAK VE SADECE ALLAH'TIR; Tedbir de ONUNDUR Ve elbet Takdir de..

Sevgilerimle..

YORUM EKLE