ZAFER ERSOY GİBİLER...

Malumunuz, youtube ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiğimiz programlarla D2 TV'de Adıyamanımızın kangrenleşmiş dertlerini birer birer gündeme getirmeye devam ediyoruz.


Yayın Koordinatörlüğünü yaptığım D2 TV'de bir de ARZUHAL isimli program hazırlayıp sunuyorum.

İşte, bu programımın son konuğu Adıyaman Ticarer ve Sanayi Odası (ATSO) eski Başkanı Zafer Ersoy'du...

Zafer Başkanla bir araya gelen gönüllüler ve tabi ki o dönem ATSO'da görev yapan arkadaşlarla beraber geçmişte gerçekleştirdiğimiz projeler ve etkinlikleri andık; keşkelerimizi paylaştık...


Kendine özgü bakışı ve renkli kişiliğiyle her zaman örnek gösterdiğim Zafer Başkan'a her hangi bir göreve talip olup-olmadığını sorduğumda "kesinlikle hayır" şeklinde özetlenecek cevabı aldım.


Çok geniş kitleye ulaşan bu sohbetle ilgili izleyici mesajları da yağdı diyebilirim. Bunlardan en önemlisini sizle paylaşarak bu yazının son noktasını koymak istiyorum:

"Zafer kardeşimin Başkan olduğu dönemlerde ben Konya’da bir bankada müdür yardımcısı idim. Konya’nın büyük sanayicilerinden duyduğumla TOBB'daki karizmasına dışardan şahit olan birisi olarak gurur duyardım. Vizyonu olan, tuttuğunu koparan, kendisini memleketine adayan nadir insanlardan birisidir. 'GAPVEGAS' demek kolay değil. Arkasından milletin ne dediğine bakmadan derdi memleket olan, memleketin iyiliği için her türlü fedakârlığa katlanan, 'avucunun içine çivi çakılmasına' bile razı olan; kısacası 'adam gibi adam' Zafer Ersoy... Keşke Adıyaman’a Vali olsa. Vali olamayacağına göre Belediye Başkanı olsa Adıyaman kaybettiklerine 10 yılda kavuşur."


Bu mesaja eklenecek başka söz yok ki...


Adıyaman'ın cadde ve sokaklarını bilmeyen, ilçe ve köylerinin "tuvaletsiz okulları"ndan habersiz, yıllarca bizi temsil makamında oldukları halde yolda görsek tanımayacağımız kişilere karşın "Zafer Ersoy Gibiler" meydana çıksa ne olur?


Hemen cevaplayayım; Pek de güzel olur!


Bakın, yeni bir seçim geliyor ve biz halen 40-50 yıl önce alt alta yazıp da çözülmesini istediğimiz dertlerimizin listesiyle geziyoruz...


Ben 57 yaşındayım ve daha ben doğmadan önce kamuoyunda dile gelmiş ve politikacılar tarafından siyasete malzeme yapılmış Çelikhan yolunu konuşmaktan utanıyorum!


Ben henüz ilkokuldayken planlanan Samsat'ın sulama projelerini yazmaktan bıktım!


"Zafer Ersoy Gibiler"lerle, (ki sayıları bir elin parmak sayısını geçmez) omuz omuza "sırf Adıyaman'a bir çivi çaksınlar" diye ilimize gelenlerin karşısında halay çekip omuz silkelemekten yoruldum...


Gençliğimi fedâ ettiğim Adıyaman'ıma her türlü emeğim helâl olsun da... Yetmez mi be kardeşim?!


"Zafer Ersoy Gibileri" omuzlasak, Meclislere taşısak, kendine has uslubuyla projelerimizi birer birer hayata geçirse, dertlerimizi bizzat yaşayan "Adıyaman Evladı" olarak çözse fena mı olur?


Ne yani, benim yavrularım ve torunlarım da mı aynı dertlerle-taleplerle dolu listeyle seçimleri beklesin?


Ey, Adıyaman'ın geçmişine derman olmayan yetkililer, yeter artık insafa gelin; bari bu seçimde doğru adaylar çıkarın...


Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE