YORUM SİZİN!..

(Bağımsız Kürsü)

Devlet kurumlarımız günden güne değer ve saygınlıklarını yitiriyor. Toplum, seçilmiş ve atanmışların söylemlerine de gitgide güven ve ilgi duymazken, her defasında hayal kırıklığına uğradığı için pekte dikkate alıp itibarda etmiyor!

İlin en yetkili makamlarına atanlar, günümüzde politikacılardan geri kalmayıp, kendilerini bu “Bozuk sistemin” bir neferi olarak görüp, siyasilerden geri kalmamaya çalışırken olan devletin güvenirliğine, saygınlığına oluyor!

Şöyle bir bakıldığın da; İlin valisi devletin saygınlığını bir tarafa bırakıp, bu “Çarpık düzeni” yönetenlerin ağzıyla konuşup, vatandaşın hayal ve umutlarıyla politikacılar gibi oynaya biliyor!

Son 4-5 aydır, bu ilin valisi başta ulusal basında olmak üzere, birçok açıklamasında daha alt yapısı yapılmamış, temelleri atılmamış 33 bin 750 adet Afet Konutlarını “Leblebi” dağıtır gibi dağıtıp halkın hayalleriyle bir nevi dalga geçiyor, alay ediyor, karamsarlığa yitiyor!

Bunun yanın da politikacılarımız-seçilmişlerimiz ne yapıyor; Her kafadan ayrı-ayrı sesler geliyor. Bir vekilimiz 20 bin Afet Konutu yapılacağını, bir kısmının 2023 yılının Ekim, Kasım, Aralık aylarında, diğerlerinin de 2024 yılının Nisan ve Temmuz aylarında dağıtılacağını söylerken;

Bir vekilimiz de 2023 yılı sonuna kadar 4 bin 118 konut, 362 Köy Evinin dağıtılacağını çok rahat söyle biliyor!

Bakıyoruz,2024 yılının Ocak ayı biterken, ortada dağıtılan bir adet Afet Konutu yokken, kimseden de ses-seda da çıkmıyor!

Valiyle, vekillerimizin sözleri hep bir birini yalanlarken, eleştiri ve öneri refleksini kayıp etmiş bizlerden “Ey yetkililer” bizlerden açıkça dalga geçiyorsunuz, bizler canımızdan canlar verdik, yaralarımız daha taze, malımız, mülkümüzü işimizi kayıp ettik, konteynerlerde yaşam mücadelesi verirken, bazılarımız gurbet-gurbet dolaşırken, bizim beklentilerimizle neden oynuyorsun, “Yalan” söylemek mecburiyetinde misiniz diyemiyoruz, sesimizi yükseltemiyor, çoluk-çocuğumuzun hakkını arayamıyoruz!

Bu anlayış, bu durum ve tutum yalınız Afet Konutlarıyla ilgili değil, yapılacak sözleri verilip ihalesi yapıldı, ödeneği ayrıldı, başlıyoruz, başladık, bitmek üzere denilen birçok yatırım sözleri ya gerçekleşmiyor, ya da hep yolda kalıyor!

Bizler de hiçbir tepki göstermeden ayakta alkışlamaya devam ediyoruz!

Mahmut Tekin

YORUM EKLE