YİNE TUZ HANI...

(Bağımsız Kürsü)

Geçenlerde bir TV programında ŞANLIURFA’nın tanıtımı yapılıyordu; 10’dan fazla tarihi hana sahip olan ŞANLIURFA hanlarını turizme kazandırabilmiş.

İçlerinde önemli bir yer alan, TARİHİ GÜMRÜK HAN cazibe merkezine çevrilmiş, avlusunu çevreleyen dükkânlarda çayhaneler, terziler, çeşitli yöresel eşya satan işyerleri yer alırken, kentte gelen tespih koleksiyoncuları, burada değerli ürünlerini görücüye çıkartıyorlarmış.

Tatil günleri yer bulmak çok zor oluyormuş.

HANİ, BİZİM DE BİR TARİHİ HANIMIZ VARDI YA!

Uzun süren kamulaştırmada başta, VALİ HALİL IŞIK’la birlikte daha sonra görev yapan VALİLERİN büyük emeği olan ve her VALİNİN hayalindeki, TURİZM CAZİBE MERKEZİ olacak işte o han!

HANİ, başta tüm VALİLER olmak üzere, VEKİLİMİZ AHMET AYDIN’ın “Burayla Adıyaman’ın turizmini ve ekonomisini canlandırarak tarihi kimliğini öne çıkartacağız. 29 dükkân olacak yerli ve yabancı turistler bu tarihi mekânda alışveriş yapabilecek, harfane yapılacak, şehir merkezinde bir CAZİBE MERKEZİ oluşturulacak” dediği işte o TARİHİ HANIMIZ!

HANİ, bizim yapmayın etmeyin, bu memlekete yazık. İlk restorasyona uygun projeyi hayata geçirin, burayı bir “RANT KAPISI” olarak görmeyin. Burası ilk planladığı gibi bir TURİZM CAZİBE MERKEZİ olsun. Kafeler, çayhaneler, kültürümüzü yansıtacak dükkânlarla birlikte, kültür ve sanat mekânına dönüşsün. Vatandaşa kapıları kapatmayın dediğimiz, evet o TARiHİ HANIMIZ!

Bir gazetemizin manşetinde “BU ŞEHRE İHANET ETMEYİN!” denildiyse de, ADIYAMAN’da 2 yeni OTEL hizmete girecek, bir OTEL DE yolda, otellerimiz turizm sezonunda yüzde 65-70, sezon dışında yüzde 30-35 kapasitede çalışıyor hatırlatması yapıldıysa da!

HANİ, İLİN VALİSİ MAHMUT ÇUHADAR: “Bizim halis niyetimiz Adıyaman turizmine örnek bir tesis ve değer kazandırmaktır. TUZ HANI Adıyaman turizmine BUTİK OTEL şeklinde hizmet edecek, Kamu Kurum ve Kuruluşları orada misafirlerini ağırlayacak” dediği işte o TARİHİ HAN var ya!

ADIYAMAN turizm tarihine kara bir leke olarak geçecek HANİ, VALİNİN” ORTAK AKILDAN” uzak bir gecelik kararı ile ben yaptım oldu-bitti anlayışıyla, “VE HOTELS” olan o TARİHİ TUZ HANIMIZ!

KIŞIN derin uykulara daldıktan sonra şimdi ESTTUR reklamlarıyla müşteri arıyor!

Buyurun deniliyor VE HOTELS ADIYAMAN'a buyurun! Demircilerin melodileriyle güzel bir sabaha uyanacağınız “VE HOTELS ADIYAMAN'ın “ gecelik konaklaması 225 lira, üstelik iskonto da yapılıyor!

Komşu illerimizle birlikte birçok kent, TARİHİ HANLARINI turizme kazandırarak o kentin kimliğini yansıtacak şekilde hizmete sokarken, biz elimizdeki tek bir tarihi değerimizi, TUZ HANINI VE HOTELS olarak BUTİK OTEL yapıyoruz. Kapılarını ADIYAMAN halkına ve yerli yabancı turistlere kapatıyoruz!

Ben bir ADIYAMAN sevdalısı olarak içime sindiremiyorum. YA SİZ?

Sindiriyorsanız NO PROBLEM!

Mahmut TEKİN

YORUM EKLE