YERELDE İKTIDAR-MUHALEFET OLMAZ..

Devamlı okuyucularım bilir, geçen ay pandemi mücadelesi kapsamında evlerimizde kalırken biraz gülümseyelim ama bu arada da Adıyaman'ın ihmal edilen (kanayan) dertlerini hicveden "TAM KAPANMA YAZILARI" yayınladım.

Henüz tam bitmeyen ve devamı olan bu yazılardan sonra ciddi ciddi adaylıkla ilgili düşüncemi soranlar oldu.

Şimdi de o ciddi sorulara ciddi cevabımı vereceğim.

Eğer, bu yazımı okuyup da "evet bu yazıda belirttiğin şartlar oluşursa oylamalarda oyunu rakip parti lehine kullanma ihtimalini de kabul ederek seni partimizin vekili yapacağız" diyen bir parti olursa adaylığı kabul edeceğim.

Peşin söylüyorum, darılmaca- gücenmece olmasın.

Sonra da günü gelip de oyumu (Adıyaman'ın menfaatine karşılık) rakip partilerin önergelerine verirsem "niye bizi sattın" diye kimse bana kızmasın.

Ben bu espri dahilinde (bir seçmen olarak seçimlerde oyumu verirken parti ayrımı yapmaksızın) "Milletvekili Adayı"nda aradığım şartları açıklıyorum;

Bir Milletvekili:

Diyelim ki o seçildi, iktidarda da olsa muhalefette de olsa "milli ve dini" meselelerdeki oylamalar hariç rutin oylamalarda "onun tek oyuna muhtaç olup" da isteyen olursa o günkü öncelik durumuna göre demeli ki,

1- Çelikhan'ın yolunu 1 yıl içinde standartlara uygun yapıp/ bitireceğinize halk huzurunda söz verin oyum sizindir.

Sonraki bir başka oylamada,

2- Adıyaman'ın tütününe üretim ve satış iznini resmen ve bir daha yasaklamamak kaydıyla iligi kanuna ek özel madde çıkarırsanız oyum sizindir. Eğer bunu yapamıyorsanız Adıyaman'a kenevir ekim izni verin ona da razıyım.

Sonraki her oylamada bir başka (bu tür şart) öne sürerek Adıyaman'ın dertlerinin çözümüne katkı vermelidir. Yoksa, yani böyle yapmazsa klasik vekil duruşuyla o vekil de 1954'ten beri seçilip (istisnalar hariç) başarısız olan, kendinden başka hiç bir şeye fayda vermeyen onlarca vekilden biri olur ki, şahsen ben bu  utançtan Allah'a sığınırım.

Bana göre yerelde iktidar-muhalefet olmaz.. 

Herkes kendi memleketinin menfaati için uygun olanı desteklemelidir.

Rakip politikacı eğer şehrimize gerekli bir konuda proje sunarsa onu desteklemek bütün vekillere görevdir.

Eğer hiç bir işe yaramadan Meclisin imkânlarıyla git-gel yapan, kendini seçenlerinden üstün gören bir vekil olacaksam Allah'tan yazmışsa da bozmasını dilerim. Bütün vekiller de bu duyguyu taşımalıdır.

Bir milletvekili ki, 4 yıl boyunca bu unvanın her türlü nimetinden faydalanıp kendini seçen halkına bir hizmet getirmeyi becerememişse yazıklar olsun, kim olursa olsun ve eğer ciddi ciddi bu kişi ben olacaksam bile yani bir gün böyle olacaksam istemem; ne vekil olayım, ne de başka bir unvan verilsin.

Bir Milletvekili ki,

Yıkılan ve yerine yenisinin sözü verilmiş bir hastaneyi yaptıramayacaksa neye yarar?

2020'lere gelinmiş bir çağda Gerger'in ve Sincik'in yolunu halen yaptıramamışsa neye yarar?

Nüfusu her geçen gün artan işsizlerimizin derdine çözüm olacak Organize Sanayinin sorunlarını gideremeyecekse, yatırımcı çekecek cazip imkânlar oluşturamayacaksa neye yarar?

Dünyanın en dikkat çeken tarihi ve turistik değerlerine bir katkı veremeyecekse, memleketinin turizm gelirlerinin artması için bir tuvaleti bile yaptıramayacaksa neye yarar?

Binlerce dönüm arazimizin suya hasretini giderecek, tarımsal ve hayvansal üretime katkısı  için yıllardır bekleyen barajlarımıza bir çivi çakamayacaksa neye yarar?

Bu liste uzayıp giderken tekrar ediyorum, beni listesine koyacak partinin Genel Başkanı ve diğer zevatı böyle kabul etmedikçe hayatımın sonuna kadar hep muhalefet eden bir gazeteci olarak kalacağım, şartlarımı kabul edip bana "kabul ediyorum gel" diyen partinin de (bölücü veya ahlaksız bir hedefi yoksa) "adının bir önemi yok" (diyerek) aday adayıyım diyerek bütün vekil adaylarına sesleniyorum; lütfen artık bu millete vekil olmaya layıksanız er meydanına çıkın, yoksa da çekilin layık olanlar gelsin!

Eğer bu şartlara rağmen beni listesine koyan bir parti olursa seçmenler de bilsin ki, "milli ve dini" meseleler hariç rutin oylamalarda kullanacağım her oy Adıyaman'ın bir derdinin çözümüne karşılık rakiplerin lehine olabilir.

Bu vesileyle okuyucularıma sesleniyorum, lütfen seçim öncesi çok ama çok seçici olun ki gelecek nesillerin vebaliyle ahirete göçmekten kurtulun...

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin Akgün
Hüseyin Akgün - 3 yıl Önce

Değerli Danış yazdıklarına bende imzamıkoyarım çok güzel bir yazmışsınız. Fakat hangi pencerede milli ve dini değerlere bakmaya bağlıdır benim gibi şu anki iktidara muhalif olduğumuz için bize din düşmanı dediler ve zillet. Dediler ya taraf olursunuz yada bertaraf oluşumuz. Bize Halbuki ben ve benim gibiler onlardan daha dindarı ve T. C ve BAYRAĞIMA VATANIMI Onlardan daha fazla vatan severim ama ne hikmetse onlara oy vermediğin zaman nice isimler takabilyorlar