YENİ TÜRKİYE..

Eskiden!

Bir Siyasal Parti yada herhangi bir Sivil Toplum Örgütü Başkanlığına Aday olanlar, SEÇİMDEN önce sırasıyla kürsüye çıkarak -seçmenlerine karşı HİTAP ederek- KENDİLERİYLE müstakbel PROJELERİNİ de tanıttıktan sonra OYLAMAYA geçilir ve SEÇİMLERİN akabinde de; ya sadece SEÇİMI kazanan ADAY, ya kazanan ve kaybeden ADAYLAR ardı-ardına kısa bir konuşma yaparak hem SEÇMENE ve hem de DİVAN KURULUNA teşekkür ederek ve biri birlerine başarı dileklerini ileterek SEÇİMİ icra ederlerdi..

Şimdi!

Galiba YENİ TÜRKIYE söylemiyle beraber, bizim MİLLET olarak huyumuz/Beş duyumuz da kökten değişti.. Çünkü; BAŞKAN ADAYI (Genellikle Yetkin Birileri tarafından önceden belirtilerek -Seçmene seçilmesi önerilen Kişi) SEÇİMDEN hemen önce Konuşmasına- KENDİSİN, bu Vazgeçilmez üstün Ve KUTSAL göreve layık gören bütün PARTİLİ büyüklerine; GENEL BAŞKANINDAN başlayarak sırasıyla (Genel Başkan Yardımcılarına, Parti Genel Sekreterine, Partinin Seçim İşleri Başkanına ve varsa Milletvekillerine ve Belediye Başkanına) hepsine TOPTAN Sevgi, saygı ve bağlılığını çok büyük bir hoşu içinde ifade ederek ve de bunu SEÇIMDEN sonra da kendinden emin bir tavır ve teslimiyet hali içinde GURURLA yineleyerek KÜRSÜDEN iniyor- büyük bir ZAFER kazanmış MAĞRUR bir KUMANDAN edasıyla.. 

Ancak!

Bunu ne yazık ki, bir çok STÖ Başkan ve üyeleri de -bir PARTİLİ gibi; Temsil ettikleri- her görüşten Esnaf ve Halk kitlesine rağmen yapıyorlar..

Peki!

Ya SEÇMEN; Seçmene ne verilecek?

Elbet!

SEÇMENE de, kısık gözlerinin ardındaki mahçup, mahzun ve müftehir küllenmiş ateşine tursak edilerek -dostlar alış verişte görsün misali, gayri ihtiyari- mecburen; Patlamaya amade ettirilmiş büyük bir ALKIŞ TUFANININ namütenahi coşku buketi HATIRA kalacaktır..

Evet!

Yeni TÜRKİYE imajı; Vatana, Millete, Dünya barış ve kardeşliğine hayırlı uğurlu olsun..

SON/SÖZ;

Biz ellerimizle-kafamızda Sahte İLAHLARA yer açtıkça ve dünyanın geçiçi menfaati için onları kendimize MABUT seçtikçe; Gerçek ve de TEK Hakikat olan, MÜLKÜN SAHİBİ/ PADİŞAHI olan yüce ALLAH'IN rızasına, SIRAT-I MÜSTAKİME ve de KURTULUŞUNA asla nail olamayız.. 

Sevgilerimle..

YORUM EKLE