ULUMED'den Madde Kullanımı Sorununa Dönük Eylem Planı Talebi

"Madde Kullanımı Sorununa Dönük Eylem Planı" hazırlanmasını talep eden Genel Başkanı Zeynel Küçükkaya; "Madde kullanım sorunu gençliğin karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikelerden biridir" dedi.

ULUMED'den Madde Kullanımı Sorununa Dönük Eylem Planı Talebi

Bayram kutlaması çerçevesinde bir mesaj yayınlayan Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele Ve Eğitim Federasyonu (ULUMED) Genel Başkanı Zeynel Küçükkaya, Adıyaman'dan yaptığı açıklamada; "Gençlerin sağlıklı bir çevrede yaşama ve sağlıklı bir birey olma hakkı en temel insan haklarındandır" dedi.

Diğer sorunlarda olduğu gibi zararlı alışkanlıkların da bütüncül bir sorun olarak ele alınması gerektiğini ifade eden ULUMED Genel Başkanı Zeynel Küçükkaya; "Madde kullanım sorunu gençliğin karşı karşıya kaldığı en büyük tehlikelerden biridir. Gençliğin sorunlarını ele alırken madde kullanımını dışlamak ya da diğer sorunlardan ayrı değerlendirmek bütüncül yaklaşıma aykırıdır. Bütüncül olarak ele alınmayan sorunlara dönük geliştirilen çözüm politikalarında aksaklıklar ve yetersizliklerin olması ise beklenen bir sonuçtur. Gençlerin sağlıklı bir çevrede yaşama ve sağlıklı bir birey olma hakkı en temel insan haklarındandır. Toplumun tüm kesimleri, sivil toplum kuruluşları, bağımlılık alanında çalışan meslek grupları ve devletin ilgili organlarının katılımı ile sorun çözme politikaları geliştirilmesi, madde kullanımı sorununa dönük eylem planlarının ilk basamağı olmalıdır.Bu süreçte Uluslararası Uyuşturucu İle Mücadele Ve Eğitim Federasyonu olarak toplumun kanayan yarası madde bağımlıliği, kadına şiddet, istismar,hayvanları koruma,Şehit ve gazileri yaşatma, işsizlik ve intiharlar gibi toplumun ahlaki yapısını bozan durumların mücadelesini verip  takipçisi olacağız. Devletimizin, Milletimizin, Ailelerin, gençlerin, çocukların  huzur dolu bir bayram geçirmesi ve Filistin'de Israil zulmünün son bulması dileğiyle. Bayramınız mübarek olsun" dedi.

HABER: Mehmet Emin Danış


HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2024, 16:37

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER