MUHTARLAR; “TURUŞ OVASI SULANSIN”

Turuş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Dernek Başkanı Salih Yıldırım ve çevre köy muhtarları dernek binasında bir araya gelerek Turuş Ovasını sulayacak olan Bebek-1 ve Bebek-2 Sulama Projelerinin hayata geçirilmesini istedi.

MUHTARLAR; “TURUŞ OVASI SULANSIN”

Turuş ve çevre köylerin muhtarları bir araya gelerek Turuş Ovasının sulanmasıyla ilgili projenin hayata geçirilmesini istedi.

Turuş Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Dernek Başkanı Salih Yıldırım ve çevre köy muhtarları dernek binasında bir araya geldi.

Turuş ve çevre köylerin sulama ve tarımsal problemlerinin konuşulduğu toplantıda, Turuş Ovası’nın sulamasını sağlayacak olan Bebek-1 ve Bebek-2 projelerinin hayata geçirilmesi gerektiği dile getirildi.

Dernek Başkanı Salih Yıldırım, konuşmasında bölgedeki köylerin muhtarları ile düzenli olarak bir araya geldiklerini ve sorunların çözümü için ortak hareket ettiklerini belirtti.

Salih Yıldırım, Turuş Ovasının sulanması gerektiğini ve ihmal edildiğinin altını çizdi. Muhtarlar adına konuşan Bebek köyü Muhtarı Şükrü Kaya ise, Turuş Bölgesinin en büyük sorununun bölgedeki arazilerin sulanmaması ve kuru tarımın yapılması olduğunu belirtti. (İHA)

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2021, 12:12

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER