AFAD Müdürü Altuğ; “Hak Sahipliği Müracaatları Başladı”

Adıyaman'da yayınlanan Gündem 02 Gazetesi Sahibi Hatice Akgöz'ün sorularını cevaplayan AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ, depremde hasar gören vatandaşlarımızdan evi, işyeri veya ahırı Orta Hasarlı olan vatandaşların "Hak Sahipliği" başvurularının başladığını açıkladı.

AFAD Müdürü Altuğ; “Hak Sahipliği Müracaatları Başladı”

Hasarlı veya yıkık binalar konusunda vatandaşların ne yapması gerektiği konusunda soruları cevaplayan AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ; “Hak Sahipliği duruyrularını yaptık, vatandaşlarımız başvuru yapmakta gecikmesin” dedi.

Hak Sahipliği başvurularının süresinin 2 ay olduğunu belirten Osman E. Altuğ; “Kesin hasarla ilgili belgeler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kurumumuza iletildi. Biz de bununla ilgili Hak Sahipliği çalışmasını başlattık. Gerek Valilik ve gerekse Muhtarlıklar üzerinden duyurlarımızı 30 Mayıs 2023 tarihi itibarıyle yaptık. Başvuru süresi 2 aydır, vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden veya kurumumuza ait bürolarımızdan bu işlemleri yapmalılar, geç kalınmaması konusunda sizin aracılığınızla vatandaşlarımıza bilgi vermek isteiyorum” diye konuştu.

Yıkık ve Ağır Hasarlı binaların yanı sıra Orta Hasarlı konut, ahır ve işyerlerinin sahiplerinin de müracaat etmesi gerektiğini belirten Osman E. Altuğ, şöyle devam etti; “Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden veya il genelindeki ilçeler dahil 15 büromuzdan müracaatlarını geç olmadan yapmalılardır. Bunun için Orta Hasarlı binalarda güçlendirme yapacak Hak Sahiplerinin onaylı yapı denetim firmalarından proje ve diğer gerekli belgeleri almalılardır.”

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2023, 13:32

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER