YAPRAK DÖKÜMLERİ HÜZÜN VERİR BANA

Bilindiği gibi neredeyse bütün arkeologların en büyük hayali Hz. Nuh’un gemisine ait kalıntıların kâşifi olmaktır. Bu nedenle dünya genelinde arama yapan bilim insanlarının en çok yoğunlaştığı bölge dünyanın merkezi konumundaki Anadolu Bölgesidir, yani Türkiye’dir.

Kimi bu konuda Ağrı Dağı’yla, kimi Cudi Dağı’yla ilgili ısrarlı ve iddialı açıklamalar yapan bilim insanlarının arasına geçtiğimiz hafta gündeme gelen “Hz. Nuh’un Gemisi Nemrut Dağı’ndaki tümülüsün altındadır” çıkışıyla Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Duruhan da katıldı.

Dünyanın ilk köyünün de Adıyaman’da olduğunu söyleyen Prof. Dr. Duruhan’ın bu iddiasını destekleyen önemli delilleri de dünya genelindeki haberlere konu oldu…

Atatürk Barajı Göleti altında kalan on binlerce dönümlük arazinin zamanla su akışının etkisiyle aşınması sonucu 2018 yılında ortaya çıkan kaya resimlerinin incelenmesinin ardından bu çıkışı yapan Prof. Dr. Duruhan’ın bu iddiası gerçekten de dikkate alınmalı ve gerçek olup olmadığı bilimsel verilerle kesinleştirilmelidir.

Nemrut Dağı’ndaki gizemi çözmekte kararlı olan yetkililerin açıklamasına göre zaten yakın zamanda açılması planlanan tümülüsün altından belki de zannedildiği gibi Kral Mezarı değil de Hz. Nuh’un gemisinin kalıntıları çıkacaktır. Hatta belki de her iki önemli bulguya birden rastlanabilecektir.

Malumdur ki, Nemrut Dağı’nın üzerindeki tarihi,/kültürel ve turistik kalıntıların gizemi zaten çok değişik iddia ve efsanelere konu olmaktadır.

“The Orion Mystery ve The Mayan Prophecies” kitaplarının yazarlarından araştırmacı Adrian Gilbert’in 1970’li yıllardan beri, “Hıristiyanlık tarihi için çok önemli görülen ve bilge olmak isteyen insanların halen bulmaya çalıştığı efsanevi Sarmoung Kardeşliği isimli gizemli bilgelik okulunun Nemrut Dağı’nda olduğu, Hz. İsa’nın doğumuyla ilgili kesin kaynağın da buradaki horoskopta bulunduğu gibi önemli iddialılarıyla da dikkat çeken bu dünya mirasıının gerçekten de önemsenerek araştırılması şart olmuştur.

Kâhta’nın Belveren Köyü sınırlarında ortaya çıkan kaya resimlerinden yola çıkılarak belgelenen Hz. Nuh’un gemisinin Nemrut Dağı’nda olması ihtimalin de  ülkemiz turizmi için çok çok önemli bir kaynak teşkil etmesini de unutmamak gerek.

Bakın, bu konunun Adıyamanlıların kullandığı “zaklanma” deyimiyle eşdeğer bir tavırla basite alınması bilimi önemseyenler için acı, ekonomiyi önemseyenler için de aptalca bir tutum olacaktır.

Hz. Nuh ve eşinin temsilen çizildiği düşünülen kaya resimlerinin Nuh tufanı için de önemli belge niteliğinde olduğunun altını çizerek, konunun son yıllarda ülke genelinde yapılan restorasyon komiklikleri gibi bir rant aracı yapılmasından endişe ediyorum.

Lütfen bu defa gerçek bir araştırma ekibi kuralım, lütfen bu ekibe tam destek vererek Nemrut Dağı’yla ilgili bütün iddiaları araştırmalarına imkan verelim…

Gerçek ne ise ortaya çıksın!

Görelim,

- Nemrut Dağı’ndaki eserleri uzaylılar mı yapmış?

- Nemrut Dağı Hıristiyanlığın merkezi mi?

- Gizemli Bilgelik Okulu Nemrut Dağı’nda mıydı?

- Nemrut’taki horoskop Hz. İsa’nın doğumunu mu anlatıyor?

- Hz. Nuh’un Gemisi Nemrut Dağı’ndaki tümülüste mi?

- Nemrut Dağı niçin bütün dinler için önemli bir merkez olmuştur?

- Kral I. Antiochus’un mezarı tümülüste mi gizli?

- Nemrut Dağı’nın üzerindeki tümülüs bilmediğimiz daha başka neleri saklıyor?

Mehmet Emin Danı

YORUM EKLE