VAR MI, BÖYLE BİR DÜNYA?..

(Bağımsız Kürsü)

Bakalım, gündeme düşen bu kabul edilmeyecek, “BOMBA “SKANDALI” içinize sindirebilecek misiniz?

Daha önce de bu köşeden, valinin “ithal” özel kalem müdürüne kavuşmamın, valiye kavuşmaktan daha zor olduğunu, bu müdürün durum ve tutumunun vatandaşlara karşı itici ve kırıcı olduğunu, vali gibi davranışlarının çalışanların moral ve motivasyonunu bozup, çalışma şevkini kırdığını sizlerle paylaşmıştım.

Bu konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyle ilgili bir açıklama gelmezken;

Bu gelişmeleri yeniden gündeme taşıyan Gazeteci Mustafa Çeliker, bu özel kalem müdürünün valiye dertlerini anlatmaya gelen, canlarını mallarını kayıp etmiş bu insanlara kaba davrandığını, birde üstelik azarladığını yazarken;

Bir de bu “BEYEFENDİNİN” geceliği 1.500 TL'lik otelde kaldığını iddia etti!

Bununla birlikte sosyal medyada ki yazılarında, açık sözlü ve "Dik çıkışlarıyla" tanıdığımız Ali Osman Karadağ, “BU KADARDA OLMAZ SAYIN VALİ!” diyerek, GETİRDİĞİNİZ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ BULUNMAZ HİNT KUMAŞI MI?” derken;

Bu “ZAT-I MUHTEREMİN” geceliği 1.500 TL'lik otelde kaldığını, ücretini de milletin cebinden AFAD tarafından edindiğini, alıntılı bilgilerle kaynak göstererek iddia etti!

Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bu “SKANDAL” iddialara, başta ilin valisi olmak üzere hiçbir yetkiliden açıklama gelmezken,

“SÜKUT İKRARDAN GELİR” ATASÖZÜ devreye girip dedi ki: “YANIT VERİLMESİ GEREKEN BİR ŞEY KARŞISINDA SUSULUYORSA BU KABUL ETMEK, ONAYLAMAK DEMEKTİR”

Şimdi yeni gelen bilgilere bakılınca, bu “ZAT- MUHTEREM” üstelik birde lüks donanımlarla döşenen “SÜİT” odada kalırken, altına da aylık kirası 20 bin lira olan özel şoförlü bir araç tahsis edilmiş!

Yine yeni gelen bilgilere göre, bu “MUHTEREM” bu yayınlardan sonra pılıyı-pırtıyı toplamış, apar-topar dağ dibindeki milli eğitimin uygulama oteline kendini atmış!

Bakalım, bu konaklamanın da ücretini kendisi mi, yoksa devletin, milletin cebimizden AFAT veya bir başka kuruluş mu ödeyecek?

Hep basın, hep basın diyoruz, basın bu iddiaları gündeme taşırken yine ilin en yetkili makamlarıyla birlikte hiçbir siyasetçiden ve STK’lardan bir ses duydunuz mu?

Bakın daha neler var.

Gelen bilgiler bunlarla kalmıyor gerçekse, başta Vali Yardımcılarıyla birlikte AFAD Müdürü de bu geceliği 1.500 TL olan 5 yıldızlı otelde konaklıyorlarmış!

Ücretlerini kim ödüyor henüz kesin bilgi yok! Bakılınca, yine bu gariban milletin cebinden çıkacak, devlet ödeyecek gibi görülüyor.

24 saat hastalarının başında nöbet tutan doktor, hemşire, ebe sağlık çalışanları konteynerlerde kalırken,

Öğretmeni, memuru, polisi, askeri çoluk çocuklarıyla barınmak için, yer arayıp yüksek kiralar öderken;

Bu “DEVLETİN MALİ DENİZ” düşüncesiyle, fakir-fukaranın hakkını yiyenlerden hesap sorulup, bu paralarda tahsil edilmelidir!

Buradan başta vali olmak üzere AK PARTİ il başkanı ve yöneticileriyle birlikte 4 milletvekiline sesleniyorum;

Bu acılarla kıvranan vatandaş, konteyner bekleyip, yiyecek, içecek yardım kuyruklarına girerken, bunların millet, devlet kesesinden 5 yıldızlı otellerde kalmasını içinize sindire biliyor musunuz, içiniz rahat mı!

VAR MI, BÖYLE BİR DÜNYA?..

Mahmut Tekin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Yunus Emre açıl
Yunus Emre açıl - 8 ay Önce

Diline sağlık abi.