VALİNİN HEDEFİ 2 MİLYON TURİST!

(Bağımsız Kürsü)

VALİ MAHMUT ÇUHADAR,  kayda değer,  bir çok konuyu içeren, geniş kapsamlı,  bir açıklama yaparak bu kentin ekonomik, sosyal ve kültürel gerçeklerini açık yüreklilikle ortaya koyup, hepimizin yararlanacağı önemli bir değerlendirme yapmış. 
 
SAYIN VALİNİN, turizmle ilgili görüş ve hedeflerine katılmamak, destek vermemek, yanında durmamak mümkün değil. 

“ADIYAMAN İÇİN EN AZ 2 MİLYON TURİST” diyor. Bir takım bilgiler verirken, çok önemli bir konuya da dikkat çekerek bu hedef için, “TOP YEKUN HAREKET TARZI BENİMSEMEMİZ GEREKTİĞİNİ” vurguluyor. 

Biraz açarsak, açık ve net bir çağırı yapıyor. Yani diyor ki; "amaç ve hedef ortada ben varım, buyurun hep birlikte hareket edelim, bu hedefe ulaşmamız için herkes elini taşın altına koysun!"

9 yıl önce, biz 100 bin turistle avunurken, o dönemin MARDİN VALİSİ TURHAN AYVAZ , "MARDİN için 500 bin turist yetmez, hedefimiz 1,5 milyon turist” derken bana abartılı gelmişti. MARDİN bu sayıyı çoktan yakalarken, şimdi hedefe 5 milyon turist koymuş. 

Günümüzde kentler için turizm önemli bir gelir kaynağı, bunun için büyük bir yarış var. ŞANLIURFA, GAZİANTEP 8-10 milyon turiste koşuyor. SAYIN VALİ, "bu alanda bizim fazlamız var, eksiğimiz yok" diyerek "biz de varız, HEDEF ADIYAMAN İÇİN EN AZ 2 MİLYON TURİST" diyor. 

NEDEN OLMASIN? 

Hep söylemişim, biz varken GAZİANTEP’İN ZEUGMASI, ŞANLIURFA’NIN GÖBEKLİ TEPESİ yoktu. Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen, yine dünyanın en yüksek AÇIK HAVA MÜZESİ, ALTIN ELMA ÖDÜLLÜ TARİHİ NEMRUT DAĞIMIZ (yıllardır) yani Zeugma ve Göbeklitepe keşfedilmeden önce vardı. 
 
"Unumuz, yağımız, şekerimiz var, helvayı yapacak ustamız yok" diyorduk! Şimdi bu kente 2 milyon turist hedefi koyan bir vali var ve "buyurun bu yolu hep birlikte yürüyelim" diyor. 

Bunun için önce para ön plana çıkıyor. Her yıl için önemli bir bütçe oluşturulması gerekiyor. Belediyeler, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, kooperatifler ve tüm sivil toplum kuruluşları büyük bir ekonomik tablo ortaya koymalı.

48 ayda 4 vali değiştirilmemeli. 

ADIYAMAN yöresinde 144 adet bulgur ve bulgur türünden yapılan yemeğimiz var. GASTRONOMİ ön plana çıkartılmalı. 

Kent Meydanı olarak düzenlenecek eski Hükümet Konağı alanında turizm odaklı cazibe merkezlerine ağırlık verilmeli.  

İnanç turizminde önemli değerlerimiz var, yeni bir yol haritası çizilmeli.

Şimdiden müzenin yeri ve çevresi (okul dahil) gelecek için planlanıp, kentin kimliğini yansıtacak müze gibi cazibe merkezlerine hazırlanmalı.

Tüm kent dinamikleri bir araya getirilerek “ORTAK AKILLA”  KISA- ORTA- UZUN vadeli plan ve projeleri, yürütmek için en az 3 komisyon kurulmalı. Çalışma alanları belirlenmeli, bu komisyonlar arasında iş birliği sağlanıp özellikle festivallere ve fuarlara ağırlık verilmeli. Tanıtım atağına kalkılıp yurtdışı ve yurtiçinde değişik proje ve yöntemlerle ADIYAMAN her yerde olmalı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hayri EFE
Hayri EFE - 3 yıl Önce

Baba dağı kış turizmine uygun diye düşünüyorum. Ben olsam. Baba dağına kayak tesisleri ve konaklama tesisleri ile bir de teleferik hattı kurardım. Adıyamanın diğer kentlerden neyi eksik .