VALİ YARAMIZA TUZ-BİBER EKTİ...

VALİ YARAMIZA TUZ-BİBER EKTİ!


(Bağımsız Kürsü) 

DOLAR yine başını almış gidiyor.


Muhtarlarımızın sahte dolarlarla burunlarını silip, yakarak ayaklarının altına aldıkları, dolar eylemleri de iş görmedi! 


Malatya’da çalınan davullar zurnalar da doların ateşini düşüremedi! 


AKARYAKIT deposunu fullayanlar CİN çarpmışa dönüyor! 


İLİMİZDE 20-25 fırının zarar ettikleri için kapandığı belirtilirken, yardıma muhtaç aile sayısı rekora koşuyor! 


CÜBBELİ AHMET HOCA "iç savaş çıkacak" derken, zaman- zaman ADIYAMAN'I işaret edip sanki savaşta kullanılacak silahların depoları ADIYAMANDAYMIŞ gibi konuşurken, bir yetkili çıkıp açıklama yapmıyor! 


İLİMİZİN ekonomisinde önemli yer tutan bazı fabrikalar, üretimlerine ara verirken kimseden ses çıkmıyor. Herkes sus-pus yerinde oturuyor! 


BUNLAR HEPİMİZİ İLGİLENDİREN BİR KAÇ NOT!


ESAS MESELEMİZE GELİNCE;


Biz yaklaşık 1,5 yıl önce bu karar ADIYAMAN turizmine vurulan kara bir leke olarak raflarda yerini alacak deyip, içimiz kan ağlayarak bağrımıza taş basıp, köşemize çekilmek mecburiyetinde kaldığımız TARİHİ TUZ HANI! 


HANİ, 20 yıl emek verilerek ayağa kaldırılan ve çarşıda bir TURİZM CAZİBE MERKEZİ oluşturulmak için planlanan... işte, o TUZ HANI! 


HANİ, içerisinde el sanatları, gastronomi, hediyelik eşyalar satan dükkânlar, kafe ve çay ocakları, harfhane yapılacak alan, çeşitli sanatsal etkinliklerin yapılacağı, bir köşesinde kültürümüzü günümüze taşıyan küçük te olsa bir müzenin olacağı yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapıp dinlenecekleri...  

İŞTE, BAKTIKÇA YÜREĞİMİZİ SIZLATAN TARİHİ TUZ HAN!


BİZİM yapmayın - etmeyin burada OTEL olmaz, “BU ŞEHRE İHANET ETMEYİN, kapatmayın kapılarını bu kentin insanlarına, DEMİRCİ HASAN USTA DA, TÜTÜNCÜ VELİ’DE, AYAKABICI ALİ DE, KÖYLÜ HASAN, EMEKLİ AHMET DE, MEHMET TE gelsin, ÇAY OCAĞI SOHBETLERİ yapılsın" dediğimiz, İLİN TEK TARİHİ MEKÂNI TUZ HANI! 


HAYIR, olmaz denilen ve VALİNİN bir gecede aldığı karar ile “TUZ HANI ADIYAMAN TURİZMİNE BUTİK OTEL ŞEKLİNDE HİZMET EDECEK, KAMU KURUM VE KURULUŞLARI ORADA MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAYACAK” dediği ve üstelik işletmeciliği de sanki ADIYAMAN’DA hiç kimse yokmuş gibi VİLAYETLER BİRLİĞİNE verilen ve bir gecede “ VE HOTELS” markasına teslim edilen TUZ HANIMIZ! 


EVET, biz 1,5 yıl önce bunları dedik, Vali 'olmaz" dedi.  Dikkate alınmadık. Yaramız kabuk bağlamış, sızımız azalmış iken, jlin Valisi ortada bir şey yokken, yaramıza tuz-biber ekercesine bu konuyu yeniden gündeme getirip dedi ki;


“ÖNCEDEN HAN'DI ORASI, HANLAR OTELDİR. ÇEVRESİNDE YETERİ KADAR DÜKKÂN VAR. ALT KATININ DÜKKÂNLARA VERİLMESİYLE HER HANGİ BİR KAZANIM OLMAYACAKTI”...


BUYURUN VALİNİN “ÖNCEDEN HAN'DI ORASI, HANLAR OTELDİR” gerekçesi üzerine hep birlikte bir HANLAR gezisine çıkalım. Bakalım bu gerekçe ne kadar geçerli olacak!


DİYARBAKIR- MALATYA’YA uğramayalım!


GAZİANTEP’TE 15’İ aşkın HAN var. Yanlışım varsa düzeltilsin, benim bildiğim bu hanlardan sadece biri otel olarak hizmet vermekte. Diğerlerinin her biri geçmişin sosyal ve kültürel yapısını yansıtan birer ayna!  


ŞANLIURFA’DA bazı küçük hanları saymazsak 11 büyük han bulunmakta.


“ÖNCEDEN HAN'DI ORASI, HANLAR OTELDİR” düşüncesiyle hiç bir han otele dönüştürülmemiş! 


EVET, her biri yörenin hafızasını günümüze taşıyor, yerli ve yabancı turistlerin alış-veriş yaptıkları, zaman zaman oturmak için sıra beklenen, buram buram tarih kokan mekânlar şeklinde hizmet veriyor! 


BİZ, 20 yıl uğraşıp ayağa kaldırdığımız TEK TARİHİ MEKÂNIMIZ TUZ HANI'NI yeniden gündeme getirip “ÖNCEDEN HAN'DI ORASI, HANLAR OTELDİR” düşüncesi ile VE HOTELS markasına teslim edilmesini kabullenemeyiz, içimize sindiremeyiz!


SAYIN VALİNİN, İNSANI MÜNASEBETLERİ, İNSANLARA SEVGİ VE ŞEFKATLE YAKLAŞIP ZAMAN AYIRMASI TAKDİR EDİLECEK GELİŞMELERDİR. 
ANCAK, SAYIN VALİNİN HOŞ GÖRÜSÜNE SIĞINARAK belirtmek isterim ki;


Daha başka şeyler var ama başta TUZ HANI'NIN OTEL OLMASI ile birlikte, ADIYAMAN'IN hafızasını günümüze taşıyan YEŞİL ALANLI, VALİ KONAĞININ YIKILARAK BETONA TESLİM EDİLİP YERİNE 9 KATLI İŞ MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEĞİNİ DE kabul etmemiz mümkün değil! 


UNUTULMASIN Kİ, BİZ HANCIYIZ!


Mahmut TEKİN

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeynel Abidin
Zeynel Abidin - 2 yıl Önce

Yine yanılmadık kollektif değil bireysel karar verdi sayın vali oranın yerlisi orada yaşayannın fikri sadece rafta kaldı sayın vali neden halkın sanatkarların fikrini uygulamıyor sayın vali bu gün var yarın yok iktidara bağlı bence sayın valinin görevi kaynak bulmak öteki işleri çok şükür Adıyaman’ın kanaat önderleri var hepsi bir birinden değerli Adıyaman’ı kazanmak istiyorsanız çiftçi ye kulak verin

Hülya
Hülya - 2 yıl Önce

Bu kadar memleketine ve tarihine düşman bir memleket yokturduki, bu yazınızla, kale’ de yaşanan tarihi yıkımları, kaybolan çeşmeler daha neler neler, sessizliğimiz kabullenmişlikmidir, sindirilmişlikmidir artık