UYUŞTURUCUDAN KURTULMAK İÇİN...

Özellikle 2021 yılı içerisinde hızlanan uyuşturucu ve benzeri zararlı maddelerin satıcılarına yönelik çalışmalar hızla devam ediyor. Bu zehir tacirlerinin ülke genelinde adeta bir örümcek ağı oluşturduğu gözden kaçmıyor. Yurdun dört bir yanında polis ve askerlerimizin operasyonları hızla devam ederken bu konuda vatandaş olarak bizlere de çeşitli görevler düştüğünü biliyoruz.

Türkiye’nin tüm illerinde mücadeleyi koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıkları ve bu kurumlara bağlı çalışan İçişleri Bakanlığının asker ve polislerden oluşan Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yoğun mücadelesinde başarılı olabilmesi için bizlerin yakın çevremizde gözlemlediğimiz zararlı gelişmeleri yetkili kurumlara iletmemiz hem vatandaşlık hem de insani görevimizdir.

Habercilik görevimiz gereği bu konuyu yakın takip eden biri olarak neredeyse her gün uyuşturucuyla mücadele konulu haber yazıyorum. Neredeyse her gün birileri bu suçtan yakalanıyor, neredeyse her gün bu illete müptela olmuş zavallılarla ilgili haberler yazmaktan bıktık. Mesela, sırf Adıyaman’da (ki bu sadece polisin açıkladığı sonuç) iki haftada 87 kişiye uyuşturucudan işlem yapıldı, buna bir de jandarmanın işlem yaptığı onlarca pisliği eklerseniz durumu daha net görebilirsiniz.

Bunca zehir tacirinin satış yaptığını düşünürsek binlerce kişinin bu illeti kullandığı ortaya çıkacaktır. Bunlar yabancı değil, bunlar bizim içimizden birileri; kimimizin ailesinden, kimimizin komşusundan birileri. Belki de bir heves sebebiyle bu maddeleri tadan yüzlerce gencimizin zehirden kurtulmasının yolu her birimizin adeta bir dedektif gibi gözlem yapmamız ve gördüğümüz olumsuzlukları ilgili kurumlara anında bildirmemiz gerekmektedir.

Şimdi eskisi kadar zor da değil, eskiden onlarca acil numarasından hangisini arayacağımızı bilemezdik, şimdi hepsi 112 acil numarasıyla birleştirildi. Birkaç dakikamızı almayacak bir zamanda 112’yi arayıp mümkün oldukça detaylı bilgi vermemiz yeterlidir.

Haydi, artık bu illetten kurtulalım. Haydi, çocuklarımızı ve geleceğimizi zehir tüccarlarından kurtaralım.

Bu vesileyle uyuşturucuyla mücadelede emek harcayan polis ve askerlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve gönüllü mücadelede insani vazifesini yapan herkese teşekkür ediyorum.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE