ÜÇ MAYMUN'U OYNAYALIM MI?

(Bağımsız Kürsü) 

Adı: DENİZ PİŞKİN, ARTVİN’İN ARDANUÇ ilçesinden, son kararname ile KONYA’NIN SEYDİŞEHİR Kaymakamlığından, YALOVA Vali Yardımcılığına atanıyor. 

Giderayak, “Bazıları hem hırsız hem arsız” deyip, “Verip veriştiriyor” yeni vali yardımcısı düzene ayak uyduramıyor, içinde ne varsa kusuyor! 

Korkmuyor, indirmiyor, dayanamayıp çekinmeden bu düzenin hırsızlığına isyan ediyor! 

“Hayâ veya ar” duyguları tamamen sıfırlanmış, besmeleyle birlikte malı götürür, bir yandan da sakallarını sıvazlayarak, Elhamdülillah yarabbi şükür çeker, dini değerlerimizin ardına saklanarak hırsızlık yapar. Bazıları hem hırsız hem arsız, çaldıklarınız burnunuzdan gelsin, kefen paranız olsun, inşallah çocuklarınızın burnundan gelsin.” 

İçi yanan ve haksızlıklara dayanamayan bir vali yardımcısının düzeninin kılcal damarlarına kadar girmiş, hırsızlığı, vurgunu, adam kayırma ve haksız zengin olmayı, bir memur olarak daha nasıl atlatsın! 

Şimdi bu vali yardımcısına diyorlar ki; 

Otur oturduğun yerde, iyi bir makama gelmisin, suyuna sabununa dokunma, etliden, sütlüden sana ne, bu sorunların yanından bile geçme, sana ne bu düzen böyle, cukkanı doldurmaya bak, ÜÇ MAYMUNU oyna keyfine bak! 

Düzen keyfine bakıp, ÜÇ MAYMUNU oynama düzeni! 

GÖRME-DUYMA-KONUŞMA 

Bizde de ÜÇ MAYMUNU oynayanlar çok. Siyasetçide var, gazetecide var, bürokraside, STK’ larda, var ha var! 

Bize de diyorlar ki; ÜÇ MAYMUNU oynayın gitsin, neyinize  lazım yazıp çiziyorsunuz,  bırak adamlar rahat çalışsın, hem GÖRÜYORSUNUZ, DUYUYORSUNUZ, KONUŞUP yazıya döküyorsunuz da elinize ne geçiyor, değer mi? Bu insanlara! 

Olmuyor, bize göre bir iş değil. 

Nasıl görmeyesin VARTANA yolunun rezaletini…

ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULUNDAN başlayan ve yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı PREFABRİK evlere giden bu yol günün şartlarına uygun mu? 

Daha önce belli yerleşim yerlerine hizmet veren bu yol, şimdi bazı ilçelerimizin nüfusundan daha fazla olan, PREFABRİK KENTTE DE hizmet veriyor, trafik yoğunluk kat-kat artmış, yolun darlığı, keskin viraj ve dik rampalar, görüş mesafesini 4-5 metreye düşüren ağaçlar tehlike saçarken vatandaş bu yoldan endişeli! 

Yayalar için büyük tehlike arz ettiğini söyleyen vatandaşlar, önümüz kış, bu yolun biran önce standartlara uygun şekle getirilmesini isterken, meydana gelecek birtakım kazaların önlenmesini istiyorlar. 

Diyorsanız, Konteyner kentte yaşayan GAZETECİ BURAK CANSEL’E eşinin yanında, oranın sorumlusu mu, müdürü mü? Neyse neyin nesiyse, tarafından yapılan hakaret ve darp olayını görmeyip, hesap sormayalım, kim bu sokak kabadayısı demeyip, yetkilileri göreve davet etmeyelim mi? 

YANİ, HEP BİRLİKTE ÜÇ MAYMUNU OYNAYALIM MI? 

ADIYAMAN YAYLAKONAK(BALYAN) beldesi gibi, birçok köyden gelen sesi duymayalım mı? “Bizim köy evlerimiz ne oldu, aradan 7 ay geçti evlerimizi beklerken, yapımı bırak, daha temeli bile atılmadı, kış geliyor halimiz ne olacak daha ne kadar çadır ve Konteyner hayatı çekeceğiz? Demelerine kulaklarımızı mı tıkayalım? 

Muhtarların milletvekillerini Cumhurbaşkanına,” Biz kibirli milletvekilleri istemiyoruz, şikayetlerini, 

“İthal”  valilik özel kalem müdürüne kavuşmanın, valiye kavuşmaktan daha zor olduğunu, müdürün durum ve tutumunun, yurttaşlara karşı itici ve kırıcı olduğu, vali gibi davranmasının çalışanların moral ve motivasyonunu bozup çalışma şevkini kırdığını duymayıp, yazmayalım mı? 
BELEDİYELER BİRLİĞİNİN YAPTIĞI, KATI ARTIK DEPOLAMA TESİSİNİN yer seçimine dünde yanlış yer seçimi diyorduk bugünde! 

Türkiye Petrolleri Mahallesi, Kayaönü, Ahmet Hoca, Oluklu, Akçalı ve Yazıbaşı köyleri ile birlikte canlı yaşamı tehdit edip, yer altı sularına sızmalar, bazı köylerin sondaj kuyularına zarar vermesi, Kırkgöz ve Eğriçayı’nı kirletmesi ne,

Kötü hava ve tozun aynı zamanda ADIYAMAN’I etkilemesi ve bölgenin çocuklarının sağlığı ile oynanmasına, Tüm bunlara rağmen, ÇET RAPORU alınmadan ihale edilmesini, Mahkeme tarafından ÇET RAPORLARININ iptal edilmesine, çalışmaların durdurulmasına karşılık mahkeme kararlarına uymayıp, doğaya ve insan sağlığına zarar verildiğini, görmeyelim mi, bunları konuşmayalım mı?

BAKIYORUM, BU ÜÇ MAYMUNU OYNAMAK BİZE GÖRE DEĞİL, 

OYNAYAN OYNUYOR ZATEN, BIRAKALIM OYNASINLAR MEYDAN BOŞ, HERKESE YETERDE ARTAR BİLE!

Mahmut Tekin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Altıntaş
Mustafa Altıntaş - 9 ay Önce

Sayın Tekin, yürekli olarak ve iyi bir fikri takipçi olarak yazdığınız yazılarla yeni tanış oldum ve bir Besnili olarak bundan kıvanç duydum. Eğer Türkiye’de siyasal partiler ciddi parti ve yöneticileri de kimsesizlerin kimsesi olsalar, yakınılan sorunların çoğu kaynağında çözümlenir. Atanmış olan kamu görevlilerinin valisinden, Bld. Bşk’na, oradan sıradan hizmetlisine kadar kimseler, demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasal partiler tarafından, halk adına denetlenir ve görevini yapmayan, yolsuzluk yapan,hırsızlık, haksızlık yapan kimse görev yerinde kalamaz ve yurttaşa tepeden bakamaz. Ancak gerçek yaşamda bu olmuyor. Siyaset kişisel yada grupsal çökse bölüşümü için yapıldığından, yakınma konusu kamu hizmetlerinin yerindeliği ve doğruluğu denetlenmiyor .Çaba sizlere düşüyor. Kolay gelsin ve kutluyorum yeniden.