TÜM SATIRLAR İYİ OKUNMALI

15 Temmuz, hain kalkışmasının 6. senesinde, o gün yaşananların ibretlik anılarını gelecek nesillere aktarmak, unutturmamak ve her zaman için tedbirli olmak hudusunda kulaklara küpe etmek amacıyla gerçekleştirilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gunü" etkinlikleri devam ediyor...

Ben de bu anlamlı ve önemli gördüğüm etkinliğe kalkışmanın gecesinde, (yani sıcağı sıcağına) yazıp sosyal medyada paylaştığım bir makalemi güncelliğini yitirmediği için yeniden paylaşmakta fayda gördüm.

O günden beri devleti ve siyaset dünyasını yönetenler değişmiş olsa da iktidarda ve muhalefette, devlet ve STK kademelerinde aynı görüş ve yetenekte insanlar var ve önerilecek fikirler için de zemin aynı zemin; çünkü işleyiş aynı...

İşte, 15 Temmuz gecesi başlayıp 16 Temmuz'da devam eden vatanı, bayrağı ve elbette ki milleti yaşatmak amaçlı hararetli faaliyetler arasında yazdiğım makale...

TÜM SATIRLAR İYİ OKUNMALI

Bu işin "bütün boyutlarıyla" ele alınarak değerlendirileceğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım ve iktidar da, yıllar boyunca "ben iktidarım, ben ne dersem o olur" gibi tavırlarla taşeron işçilerinin ekmeğine bile müdahale edenler de durumdan bir ders çıkarmalıdır. 

Darbeye karşı tavır alan vatandaşların "şuncu veya buncu olmadığını" ve aslında AK Partinin iktidarından çok Türkiye'ye sahip çıktığını unutmayalım.

Sokaktaki herkes AK Partili değildi; konuşma ve açıklama yapanların bu ince çizgiye dikkat etmesi gerekir.

Eğer Milletin birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkeye ve bayrağa sahip çıkmasını istiyorsak sokaktaki halkın AK Partinin gönüllü neferi gibi değerlendirilmemesi gerekir.

Artık ne iktidar ne de muhalefet olmamalı! Darbe konusunda "darbeye" karşı olanlar veya destekleyenler şeklinde iki açıdan düşünülerek özenle seçilmiş cümleler kullanılmalıdır.

Bu konudaki tüm detaylar, kullanılan bütün harfler, yazılan veya konuşulan tüm satırlar iyi dinlenmeli, iyi okunmalı ve iyi yorumlanmalıdır.

Kısacası; iktidar mensuplarının en üstten en alta kadar kendilerinden rahatsız olanların yıllardır seslenişlerini dikkate almalarını tavsiye ederim.

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE