TROLLER VE İNSANLAR

Trol balık yemi anlamına da gelir.. Balık avlama aparatıdır. O sadece bir yemdir.


Benim Trolden anladığım besleme kişilerdir.. 


Onlara göre bir yaklaşımın doğru ya da yanlış olması değil siyasi ve ideolojik amaçlara hizmet etmesi önemlidir.
Burada hedefe ulaşmak için her yol mübahtır. Adam inanmadığı şeyleri savunur, yalan olduğunu bile bile savunur. Amaç siyasi- ideolojik rakibini alt etmektir. 


Bunların büyük bölümü beslemedir; para ile tutulmuş tetikçilerdir bunlar. Twitter'da, Instagram'da vbg  sosyal medyanın bütün alanlarında sahte hesaplarla da olsa aynı ağızdan çıkıyormuş gibi söylem birliği yaparak amaçlarına ulaşacak fikirleri yayarlar..


Çoğuna zaten fikir bile denmez sadece klişelerdir..


Trollerin beslendikleri en önemli zemin duyguları aklının önüne geçmiş, hayat tecrübesi zayıf, yoksulluk ve zavallılık algısı ile hayata küsmüş ya da büyük felaketlerle yüzüyüze kalmış dezavantajlı kitlelerdir.
Oysa bir insanın belli bir düşünceyi savunup savunmaması, bir düşünceye sahip olup olmaması değil, doğruyu savunup savunmaması önemlidir. 


İnsanlar bir fikre sahip oldukları için kınanmazlar ama yalan söyledikleri için trollük yaptıkları için, para için insani değerleri ayaklar altına aldıkları için, düşünmeden her habere sadece kendi yaklaşımlarına uygun düşüyor dile atladıkları için kınanırlar..


Dava sahibi insan ise bir şeyi doğru olduğu için savunur; yanlışı ise eleştirir.


Trolle dava sahibini birbirine karıştıran ayrı bir troldür o da karanlık kaynaklardan okyanusa atılmış ruhsuz bir yemdir..


Prof. Dr. Bülent Sönmez

YORUM EKLE