TAVSİYE...

Eğer, "dünyada ne olup-biriyor" diye merak ediyorsanız, inanın ki önemli bir adımı atmış ve ikinci aşamaya geçmeye hazırsınız demektir.


Dünyanın lezzetiyle var olan değerlerle yetinerek gününü gün etmek dururken "neler oluyor" diye merak eden kişiler "iyi" insanlardır.


Yüce Peygamberimiz "Ümmetimin son zamanlarında bir takım topluluklar gelecek. Mescidlerini süsleyecekler, kalplerini ise harap bırakacaklar. Elbiselerini korudukları kadar dinlerini korumayacak, dünyası selâmet bulduğu zaman din işlerine aldırış etmiyecekler" demiş..


Ahir zaman dediğimiz bu son zamanlarda yaşayan bizler, (ne zaman ki) "ben hangi akılla on yıllık gelirimi lüksten ve israftan başka hiçbirşeye yaramayan ıvır-zıvıra kredi adı altında tefecilere ipotek ediyorum" ve haram olduğunu bile bile "helâl" anlamına gelen şeytani cümlelerle faize cevaz veren hoca kılıklı sahtekârlara inanıp "imanımı tehlikeye atmam" dersek iyi insanların safına geçmiş oluyoruz.


Bu yazımın konusu da bu ikinci adımı atmaya hazırlanan iyi insanları ilgilendiriyor... Eğer yukarıdaki Hadisi yorumlarken apaçık cümlelerimle tarif ettiğim "iyi" insanlardan biriyseniz lütfen hemen, şu an çevrenizdeki insanları tek tek gözden geçirin...


Bu iyi insan tarifine uyan kim varsa ilk iş ona gidip "ben de Müslümanlar üzerine kumpas kuran zalimlere karşı safımı belirledim, seninle yardımlaşmaya geldim" deyin... Dünyadaki imtihanınızı hangi meşgalelerle yaşıyorsanız ilk işiniz bu alanda gördüğünüz olumsuzlukları yok etmek olsun.


Mesela "gazeteciyim" diyorsanız ve basın ahlakına uymayan davranışlar sergileyerek "yağcılık" yapan basın ortamındaysanız bu gidişe "dur" diyerek gerçekleri yazmaya başlayın...


Mesela "devlet memuruyum" diyorsanız "devlet malının deniz" olmadığını bilen kişilerle el-ele verip, devletin sırtına yapışmış asalakları temizleyin, ilk işiniz maaş ve diğer ödemelerde hak etmeyenin suç ortağı olmaktan kaçının... İhale vurguncularına, bankamatik memurlarına ve çalışmadan fazla mesai yazdıran vatan hainlerine "dur" deyin.


Unutmayın ki, hepimiz kendimizden sonra yaşayacak neslin vebalinden mesuluz. Lütfen tavsiyemi önemseyin, iyi insan olun.


Mehmet Emin Danış
(2016)

YORUM EKLE