TAKVA SIRASIYLA HİZAYA GEÇİN...

25 Eylül 2019 tarihli yazımın özü günümüze de uyduğundan değiştirmeden paylaşıyorum.

TAKVA SIRASIYLA HİZAYA GEÇİN...

AK Partinin 18'inci kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada parti yöneticilerine seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Kanaat önderleri kimlerse kadromuzu onlarla güçlendireceğiz. Bize Ömerler lazım. Bu Ömerleri bulduğumuzda şu anki konumumuzdan daha ileriki bir konuma geleceğiz" diyerek Ömer ismi üzerinden yeni bir tartışma başlatmıştı.

Aradan bir ay geçti; kimi "Ben Ömer'im" diye ortaya çıktı, kimi Hazreti Ömer'i kastederek "bulamazsınız" diye çıkış yaptı, kimi merhum sanatçı Sadri Alışık'ın canlandırdığı Turist Ömer üzerinden dalga geçti...

Sayın Cumhurbaşkanının kastettiği Ömer hiç şüphesiz Hz. Ömer olmalıydı. Kendileri daha sonra bu konuda detaylı açıklama yapmadı ama partisi ve politik geçmişine bakıldığında yüzde 99 Hz. Ömer'den bahsetmiştir...

Acaba, o günden beri yoğun bir arayışa girip belde, ilçe ve nihayetinde il kongrelerine hazırlanan yöneticiler Hz. Ömer ya da Ömer Muhtar, hiç olmazsa Turist Ömer karekterinde kaç kişiyi politikaya dahil edebildi?

Herkesin Hz. Ömer ararken küçümsedikleri Turist Ömer karekterindeki "dürüst politikacılara" özlem duyduğu şu ahir zamanda Allah rızası için "bugün hak yemedim, bugün vebal almadım" diyebilen kadrolar elbette bu milleti süper güce kavuşturacaktır.

Bize yüzlerce de değil birkaç tane Ömer yeter de artar bile... Yapılacak şey her alan için çok basit... Tabi eğer gerçekten de bencil değilsek ve ülke olarak düzelmek istiyorsak;

Her kurum, her parti, her STK ve hatta her mahalle ihtiyar heyeti yöneticisi "Ömer adaleti ve dürüstlüğü" ön şartıyla yerini kendisinden daha takvalı bulduğu bir başkasına devretsin.

Bu gerçekleşirse, yani "önce bir başkası yapsın" demeden her kademeden, herkes nefsani duygularını bir kenara atıp yerini bir başka takvalıya bırakacak ama görev devri teklifi alan kişi bu görevi alacak (yani bunu bir vatani ve dini görev kabul edecek); bu kadar basit.

Tamam diyenlere askeri bir espriyle sesleniyorum; "Takva sırasıyla hizaya geç..."

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN KÜÇÜKKAYA
HÜSEYİN KÜÇÜKKAYA - 2 yıl Önce

BIRAK 1000 ÖMERİ BİR ÖMERİ BULSM KUL KÖLE OLACAĞM