ŞÜPHESİZ İYİLER KAZANACAK...

Bir arkadaş, (2020'de) sosyal paylaşım sayfasına "bir gün de iyiler kazansın" diye temmenisini yazmış..

Ona yaptığım cevabi yorumun da şöyleydi;

"Hiç şüphen olmasın, kazanacağız.. Yeter ki 'iyilerdenim' diyenler çoğalsın, yani 'iyilerdenim' diyerek konuşmaya başlasınlar; Onlar susunca sessizliği az sayıdaki kötülerin sesi dolduruyor, biz de sanıyoruz ki onların sayısı çok..."

Şöyle ki, bir spor salonunda maç izlenirken, tribündeki yüzlerce insanın sustuğu esnada bağıran tek kişinin sesi salonun her köşesinden duyuluyor...

Sosyal alem de böyle, dünya genelinde hâkim olan yıldırma politikalarının etkisiyle susturulan iyilerin sayısı çok çok fazla iken suskunluğa bürünmüşler..

Örneğin üçüncü sayfa haberlerinde çeşitli kentlerdeki asayiş haberlerinde görüyoruz:

Falan şehirde dolandırıcılık, filan ilçede fuhuş, diğer köyde adam öldürme gibi haberler ardı ardına okunduğunda karamsar bir yapıya bürünüyoruz.

Halbuki o il, ilçe ve köyde binlerce insan yaşıyor, o kötü işi yapanlar ise üç-beş kişiden ibaret..

Belki de yüzde bir bile olmayan kötülere karşılık konuşan, çeşitli güzel etkinlikler yapan insanların haberlerini gördüğümüzde iyilerin cesareti de artacaktır.

Bu nedenle "iyilerdenim" diyen herkese sesleniyorum;

Şüphesiz iyiler kazanacak. Bu galibiyetin erken olması için, lütfen iyi şeyler konuşun ve paylaşın. Kötülerin kötülüğünü "örnek olsun" amacıyla bile anlatmayın, paylaşmayın, çoğaltmayın!

Hiç bir şey yapamıyorsanız da bir gül, bir kelebek veya başka iç açıcı resim paylaşın ki insanların ruhu huzur bulsun, iyilerin cesareti artsın..

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE