GSB Spor Okullarından 30.271 Genç Faydalandı

Okulların tatile girmesiyle birlikte çocukların ve gençlerin sporla vakit geçirmeleri ve topluma daha güçlü ve sağlıklı kazandırılmaları amacıyla, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde yıl boyu devam eden GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarından 2022 yılında 30 bin 272 gencin faydalandığı açıklandı.

GSB Spor Okullarından 30.271 Genç Faydalandı

Çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Adıyaman ve ilçelerinde her yıl uygulanan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nın bu yıl 30 Haziran 2022 tarihinde faaliyete başladığını hatırlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, gençlerden ve velilerden yoğun ilgi gördüklerini ifade etti.

GSB Spor Okullarında 05-18 yaş grubu çocuk ve gence 56 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verildiğini belirten Fikret Keleş, 20 Aralık 2022 tarihi itibariyle GSB spor okullarına kayıt yapan öğrenci sayısının 12 bin 672’si kadın olmak üzere toplam 30 bin 272 olduğunu söyledi.

 Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Fikret Keleş; “Çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde en iyi şekilde değerlendirmelerine imkân sağlamak amacıyla hazırlanan GSB spor okullarımızda gençlerimizin fiziksel gelişimlerine katkı sağlamayı, sporla tanıştırmayı ve spor bilinci oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

İl Müdürlüğü olarak her türlü imkânı gençler için seferber ettiklerini belirterek, özellikle okul çağındaki çocuklara yönelik yapılan yatırımların Adıyaman’ın geleceğine çok olumlu yansımaları da beraberinde getireceğini ekleyen Fikret Keleş, şöyle devam etti; “Sporda tesis açısından attığımız adımlar ortada. Sadece spor tesisleri yapmakla kalmıyor, geleceğin olimpiyat şampiyonlarının bugünden yetişmesi adına tüm kurum ve kuruluşlarımızla koordineli şekilde önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptığımız yatırımlar ve projelerimiz hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor. GSB Spor Okulları ile çocuklarımız sporla tanışacak, aynı zamanda uzman antrenörler tarafından yetenekli oldukları branşlara yönlendirilip Türk Sporuna kazandırılacak. Bunun için GSB spor okullarımız büyük önem arz ediyor.” (Mehmet Emin Danış - ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER