SİZLERİN DE HABERİ OLSUN!...

(Bağımsız Kürsü)

1 ŞUBAT 2021 Tarihin de buradan seslenip, “DEVLET BABANIN” ildeki temsilcisi SAYIN VALİ, YAREN KIZIMIZA sahip çıkmalıdır demiştik.

YAREN KIZIMIZ 12 yaşında, “SEREBROL PALSİ” kas hastalığı nedeniyle yürüyemiyor. 350 bin liralık bir cihaza ihtiyacı var demiştik.

Bir yardım kampanyası açılmış İLİN VALİSİ DE bu hasta kızımızı evinde ziyaret edip, hediyeler vermiş, boy-boy fotoğraflar servis edilmişti.

VALİ DEMİŞTİ Kİ; “BİZLER VALİLİK OLARAK NE YAPILMASI GEREKİYORSA TAKİP EDİP MADDİ VE MANEVİ OLARAK AİLENİN YANINDAYIZ.”

“DEVLET BABA” YAREN KIZIMIZA söz verdiği gibi nedense yardımcı olamadı. Ziyaretler, güzel laflar, hediyeler sorunu çözmedi.

O gün yardımlar 85 bin lira civarındayken, VALİ’NİN ziyareti üzerinden 20 gün geçti kampanya 90 bin lira da kilitlendi kaldı. Bizim birtakım önerilerimiz de dikkate alınmadı.

SİZLERİN DE HABERİ OLSUN DEDİK!

TARİH 14 ARALIK 2020 buradan (Bağımsız Kürsü ’den) seslenip demiştik ki; 2 Hastanemizi elimizden aldınız. Şehrin en ücra köşesine yapılan, gidiş-gelişi bir problem, acili ayrı bir problem, hasta yoğunluğu, park sorunu günlerce sıra bekleme vatandaşı canından bıktırıyor.

Öyle sizin ANKARA’DAN gördüğünüz gibi, her şey güllük gülistanlık değil. Vatandaşın birtakım sıkıntıları var.

5-6 yıl önce planlamış olduğunuz yıkılan Devlet Hastanesinin yerine, 150 yataklı değil de 250 yatak kapasiteli bir hastane yapılması için öncülük edin.

Bir de AK Parti iktidarının eğrisiyle-doğrusuyla çok önem verdiği, ülkemizin çeşitli şehirlerine yapılan ŞEHİR HASTANELERİNDEN birini özel gayretlerinizle ADIYAMAN’A alın. Bakın, GAZİANTEP’E 1875, ELEZIĞ’A 1038, ŞANLIURFA’YA 1700, DİYARBAKIR’A 1000, MARDİN’E 750 yatak kapasiteli ŞEHİR HASTANELERİ yapıldı-yapılıyor.

Bu kentte bu hizmetlerden nasibini alsın. Gelecek 10-15 yılımız garanti altına alınmış olsun.

BİZİ ANKARA’DAN SİYASİLERİMİZ BİLGİLENDİRİP DEDİLER Kİ:

“ADIYAMAN özellikle sağlık alanında son on sekiz yılda yapılan yatırımlarla her geçen gün bölgesinde gıpta ile bakılan bir noktada olmaya devam etmektedir. Yıkılan Devlet Hastanesinin arsası küçük. 250 yataklı hastaneye uygun değil. Ancak 150 yatak kapasiteli bir hastane yapıla biliniyor. Geçmişle mukayese etmeyin, o dönemde bir odada 5-6 hasta kalıyordu. Bugün banyosu, tuvaleti içinde olan 1 veya 2 kişilik tam donanımlı modern odalar yapılıyor. Ayrıca hizmet ve bekleme alanları çok geniş. Bana mantıklı geldi. Hastanenin uygulama projesi ihalesi yapılmış. İtirazlar, İnşaat ihalesi, yer teslimi, işe başlama falan derken, ben derim ki, 3-4 yıl sonra yıkılan DEVLET HASTANEMİZE kavuşuruz.

SİZLERİN DE HABERİ OLSUN DEDİK!

SİYASİLERİMİZ ŞEHİR HASTANESİNE PEK İLGİ GÖSTERMEDİLER, BİZ DEMİŞTİK Kİ; VEKİLİMİZ AHMET AYDIN, ADIYAMANLILARIN bu talebini SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA kavuşturursa bu isteğimiz rededilmez. Hemen talimat verir. Olmadı, açıkça denildi ki “ADIYAMAN’IN ŞEHİR HASTANESİNE ihtiyacı yok. 400 Yataklı hastanemizin yatak kapasitesi 450’ye yakın. Hemen yanına 300 yataklı KADIN DOĞUM ve ÇOCUK HASTANESİ yapılıyor. Bu iki hastane fiziksel olarak birleşecek, ilave edilecek birimlerle hizmet verimliği daha da artmış olacak.

İlçelerimizde de sağlık alanında herhangi bir sorunumuz yok. Yeterli sağlık hizmetleri oralara götürülmüş durumda. 150 yatak kapasiteli hastanemizin 25 bin metre kare kapalı alanı olacak. Böylece ADIYAMAN’IN 10-15 yıl bu konu da problemi olmayacak.”

DURUM-VAZİYET BÖYLE, BİZ ONLARDAN İYİ Mİ BİLECEĞİZ? BU BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİK, SİZİN DE HABERİNİZ OLSUN. Diyecek başka bir şey yok. HAYDİ HAYIRLISI DİYELİM!

Başka diyecek bir şey varsa onu size bırakalım!

YORUM EKLE