SİYASETÇİNİN PENCERESİNDEN MANZARA ÇOK GÜZELDİR!..

(Bağımsız Kürsü)

Siyasiler olaylara hep kendi pencerelerinden bakarken, başta gazeteciler olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşlarını da kendi pencerelerine çağırır, sürekli bardağın dolu tarafını süsleyerek göstermeye çalışır.

Bardağın boş tarafını görmek, yorum yapıp görüş belirtmek, sorgulamak, bunları kamuoyu ile paylaşmak, bardağın boş tarafına konulması gerekenleri gündemde tutup takip etmek, her gazetecinin görevidir. Kırmadan- dökmeden yapılan eleştiri ve öneriler, dikkate alınıp kabul de görmeli, kimse de art niyet arayıp alınmamalıdır.

Günümüz de bu sorumluluğu hakkıyla yerine getiren gazeteci kalmış mıdır? Maalesef çok azdır! BASIN birçok konu da özgür değildir. Ekonomik sıkıntıları vardır. Ayakta durabilmek için mücadele ederken, kendisinden çok şey bekleyip, “NEREDE BU BASIN, BASIN GÖREVİNİ YAPMIYOR” diyen halkımız, kendi BASININA DA sahip çıkmamaktadır.

Siyasilerimizin penceresinden bakarsak, manzara çok güzeldir! 2020 Yılının her günü hizmetlerle geçmiştir. ADIYAMAN hayal ve hedeflerine teker-teker kavuşmaya devam etmiştir. Yani 2020 Yılı ADIYAMAN için çok parlak bir dönemdir.

2020 Yılı değerlendirmelerine bakılınca; Hızlı Tren Projesinden girilmiş, Millet Bahçesi, Selden Korunma Kanalları, Göksu Köprüsü, Hükümet Konağı, Gerger Yolu, Tuz Hanı, 150 yataklı Devlet Hastanesi, Barajlar, Kentsel Dönüşüm, Perre Antik Kent, Köprülü Kavşak, 2 adet vidanjör, 9 adet çöp toplama aracı ile 2450 adet köylere alınan çöp konteynirinden çıkılmış.

Şöyle bir bakarsak; Kentsel Dönüşüm 15 yıllık bir hikâye! Millet Bahçesi 10, Selden Koruma Kanalları en az 20 – 25 yıl, Perre Antik Kent 30-35 yıl, Tuz Hanı 15 yıl, bunlar tarımsal sulama ile birlikte gecikmiş, zamanında hayata geçirilmeyen 10’ larca projelerden bazıları.

Siyasilerimizin penceresinden, SAMSAT DEPREMİNDEN sonra “4 Yıldır çadır ve konteynerlerde yaşıyoruz. Çadırlarımızın büyük kısmı çürümüş, Kaymakam Valiye, Vali Bey de siyasilere havale ediyor. Sesimizi duyun, perişan durumdayız” diyen 16 köy muhtarının feryadını göremezsiniz- duyamazsınız!

6 Bölgeden çıkartılmamızın, bu memleketin sosyal ve ekonomik geleceğinden neler götürdüğünü, ne olumsuzluklar yarattığını siyasilerimizin o penceresinden görmeniz mümkün değil!

Memleketin bir takım acil beklentilerine zamanında cevap verilmeyince, KOÇALİ BARAJINDA 25 bin, GÖMÜKAN BARAJINDA 10 bin 891 kişinin işe-aşa -ekmeğe kavuşmasının geride kaldığını göremezsiniz. Ekonomik kayıplarımızın hesabını siyasilerimizin penceresinden yapamazsınız!

TÜRKİYE’DE 7 yılda 141 cezaevi yapıldı. 39 cezaevi yolda. Bizim cezaevimiz, SAMSAT DEPREMİNDE zarar gördü. Yenisi yapılacaktı, yapılmadı. 814 tutuklu ve hükümlü gurbet ellere gönderildi. Personel ile yüzlerce kader kurbanlarını ailelerinden kopardık mağdur ettik. Ekonomik yönüne bakınca da bu kentin esnafının büyük kayıpları oldu. Cezaevi zamanında hayata geçirilseydi, 1500 çalışanı olacaktı. Mahkûm yakınları kan ağlıyor. Çocuklar babalarına, analar yavrularına, bacılar kardeşlerine hasret! SİYASETÇİNİN PENCERESİNDEN MANZARA ÇOK GÜZELDİR!.. Bunları o pencereden göremesin!

GERGER YOLU 18 yıl sonra geldi, ne zaman biteceği belli değil. ÇELİKHAN YOLU hayal oldu. 150 yataklı Devlet Hastanesinin yapımını 6 yıldır bekliyoruz. Daha proje aşamasında. Bunları siyasetçilerin penceresinden görmemiz mümkün değil!

Birtakım hizmetler tabi ki yapılmıştır. Bunlar içinde mutlaka uğraş da verilmiştir. ANKARA’DA Kİ, konumumuz da çok şükür çok iyidir. Ancak, bu memleket verdiğinin karşılığını ZAMANIN DA VE YETERLİ DERECE DE ALAMAMIŞTIR! Gelen hizmetlerin çoğu da hükümet politikası içerisin de kısmetine düşendir. Üçüncü sınıf yapılan DUBLE YOL, HÜKÜMET KONAĞI, ADLİYE SARAYI gibi yapılan binalarla övünmemize de gerek yoktur. Bunlar TÜRKİYE’NİN her iline, ilçesine fazlasıyla yapılan yatırımlardır. Bunlar karın doyuracak, fakirliğe çare olacak, iş-aş-ekmek sağlayacak işlerde değildir.

Biz önce şu sıralamaya bakalım; “İŞ YAPMAK VE YAŞAMAK İÇİN EN İYİ KENTLER” listesin de 18 yıldır bir türlü yerimiz değişmedi. ELEZIĞ 19’uncu, MALATYA 28, GAZİANTEP 33, KAHRAMANMARAŞ 51, ŞANLIURFA 55, TUNCELİ 58, BİNGÖL 69’uncu sırada iken, ADIYAMAN kaçıncı sırada? 70’inci sırada!

Bunları siyasetçilerimizin penceresinden göremeyiz, O PENÇEREDEN MANZARA ÇOK GÜZELDİR, HERŞEY GÜLLÜK-GÜLÜSTANLIK GÖZÜKÜR, SEYRİNE DOYUM OLMAZ!

İYİ SEYİRLER! “NO PROBLEM!”

YORUM EKLE