TURDEF GENEL KURULU TOPLANDI

Turan Devletleri Federasyonu (TURDEF), 1. Olağanüstü Tüzüklü Genel Kurulu Toplantısında gerçekleşen oylamada Genel Başkanlığa Mehmet Salih Yüzbaşı seçildi.

TURDEF GENEL KURULU TOPLANDI

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan ve o ülkenin vatandaşı olan Türkler tarafından kurulan ulusal ve uluslararası nitelikte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda işbirliğini sağlamak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Federasyon çatısı altında yer alacak gerçek kişi ve sivil toplum kuruluşlarının bağlı bulunduğu devletlerin kanunlarına uygun olarak faaliyetler göstermek üzere faaliyet gösteren Turan Devletleri Federasyonu (TURDEF) Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Kongre sonrası bir açıklama yapan Genel Başkan Mehmet Salih Yüzbaşı; “Turan Devletleri Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirdik. Tek liste ile yapılan oylamada Turan Devletleri Federasyonu Genel Başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Bu görevi bana layık gören kurucu eski federasyon Genel Başkanımız sayın Murat Çobanoğlu ve Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma da çok teşekkür ederim.  Kararlı ve azimli bütün üyelerimiz ve yöneticilerimizle birlikte tüm illerimizde ve Genel Merkezimizde bu bayrağı layıkiyle en güzel yere taşıyacağıma herkes emin olsun” dedi.

Federasyonun yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Mehmet Salih Yüzbaşı, İlker Börekçi, Yusuf Karakurt, Rüstem Barut, Gül Özerden, Yücel Fidancı, Yener Acay, Neşe Kafa, Mehmet Emin Fidan, Mustafa Kaya, Şerife Ceylan ve Rıdvan Batmaz.

HABER: Mehmet Emin Danış

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER