TİMEF Başkanı Şakir Gürel’den İtidal Çağrısı...

Seçim öncesi bir açıklama yapan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, yazılı açıklama yaparak vatandaşlara itidal çağrısı yaptı.

TİMEF Başkanı Şakir Gürel’den İtidal Çağrısı...

14 Mayıs seçimlerine günler kala siyaset arenasında hızlanan ve zaman zaman olumsuz olaylara sebep olan partiler arası çekişmelere dikkat çeken Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) ve Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Şakir Gürel, yazılı açıklama yaparak vatandaşlara itidal çağrısı yaptı.

Açıklamasında “Yeni bir seçime gidiyor, yeni bir döneme girmeye hazırlanırken, bugüne kadar hiç olmayan bir gerilim yaratılmaya, bu gerilimler üzerinden algı oluşturulmaya, o algı ile oy devşirilmeye çalışılıyor” ifadelerine yer veren Şakir Gürel, vatandaşlara seslenerek; “Siz siz olun, böyle zamanlarda sükunetinizi kaybetmeyin. Anlatın, dinleyin ama siyaseten tartışmayın” diyerek politik sohbetlerde aşırılıktan kaçınılması, ölçülü ve soğukkanlı davranılmasında fayda olduğunu vurgulayarak itidal çağrısı yaptı.

Açıklamasında geçmiş yıllarda yaşanan seçimlerden örnekler veren Şakir Gürel, şöyle devam etti; “Budha derki; ‘Gürültü ve patırtının ortasında sükûnetle dolaş, sessizliğin içinde huzur bulduğunu unutma’, 1980 ihtilalini gördüm. İhtilali yapanların iktidarını da, akibetlerini de… ANAP, DYP, DSP, RP, MHP iktidar ve koalisyonlarını da gördüm, muhalefetini de. Hatta koalisyonların dağıldığını, o anlı-şanlı siyasi partilerin adlarının tabelalarda kaldığını da… 28 Şubat sürecini gördüm. Batı Çalışma Grubu’nun yaptıklarını, yaşattıklarını da, o günün kudretlilerinin akibetlerini de… 15 Temmuz fetö kalkışması hain darbe girişimini de gördüm, bu girişimi yapan hainlerin akibetlerini de… PKK’yı, Hizbullah’ı, her cinsten terör örgütünü, Milletimize yaptıklarını ve yaşattıklarını da gördüm, lider ve taraftarlarının kaçınılmaz akibetlerini de… Şimdi yeni bir seçime gidiyor, yeni bir döneme girmeye hazırlanırken, bugüne kadar hiç olmayan bir gerilim yaratılmaya, bu gerilimler üzerinden algı oluşturulmaya, o algı ile oy devşirilmeye çalışılıyor… Demem o ki; siz siz olun, böyle zamanlarda sükunetinizi kaybetmeyin. Anlatın, dinleyin ama siyaseten tartışmayın. Oyunuzu mutlaka kullanın. Ve Unutmayın ki aslolan sizsiniz. Bu ne ilk, ne de son seçim olacak. Ömrünüz vefa ettiği sürece, daha nice akibetlerini göreceğiniz seçimler ve olaylar yaşayacaksınız.” (HABER: Mehmet Emin Danış)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER