NUMAN KURTULMUŞ TBMM BAŞKANI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 30. Başkanını seçti. Meclis Genel Kurul’unda gerçekleşen 3 Tur seçimin ardından 321 oy alan AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş TBMM Başkanlığına seçildi.

NUMAN KURTULMUŞ TBMM BAŞKANI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu saat 14.00'te toplandı. MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli - en yaşlı üye olarak - geçici başkan sıfatıyla oturumu başlattı.

Seçimler öncesi Mayıs seçimlerinde Milletvekili olan eski Bakanlar ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 17 kabine üyesi yemin etti. Yeminlerden sonra oturuma verildi ve ardından 30. Meclis Başkanı'nın seçimi için ilk oylama yapıldı.

Usul gereği yapılan 2 tur oylamada hiç bir aday yeterl oy alamayınca 3. Tur’a geçildi. Bu turda Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun ve DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğluadaylıktan çekildi.

Üçüncü Tur oylamada 584 milletvekili oy kullandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl 160, YSP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç 51, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı 43, TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay 4 oy aldı. 5 oy da geçersiz sayıldı.

BU sonuçla Meclis üye tamsayısının salt çoğunluğunu olan 301 Milletvekili sayısının desteğini sağlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM'nin 30’uncu Başkanı oldu. Oturum sonunda geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli de TBMM Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş'a başarılar diledi. (HABER: Mehmet Emin Danış)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER