KARAASLAN; “SORUN MİLLİ GELİRİN YANLIŞ KULLANILMASI”

İYİ Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hakan Karaaslan, yaşanan ekonomik kriziden en çok etkilenenlerin dar gelirli vatandaşlar olduğunu belirterek Hükumetin ekonomi politikasını eleştirdi.

KARAASLAN; “SORUN MİLLİ GELİRİN YANLIŞ KULLANILMASI”

Ülke genelinde yaşanan ve Adıyaman’ı da çok olumsuz etkileyen yüksek enflasyon konusunda bir açıklama yapan İYİ Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hakan Karaaslan, sorunun kaynağının paranın iyi değerlendirilmemesi olduğunu söyledi.

Ülkede yaşanan krizin son 10 yılda yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını ekleyen M. Hakan Karaaslan; “Piyasaların zorlanmasındaki sebeplerin en büyüğü bu kadar büyük ve yüksek enflasyon, peki neden gerçekleşiyor? Bu sorunun karşılığını bizi yönetenler dürüstçe vermelidir. Enflasyon insanlara nefes aldırmayacak ortam hazırlayabilir, zengini daha zengin ederken garibanın elindeki ekmekten ve emekten çalındığını unutmayalım. Asıl neden nedir? Bunu herkesin bilmesi gerekir. Dünya literatüründe böyle bir anekdot yoktur; neymiş efendim ‘faiz, enflasyonu tetikliyor’muş, bu çok yanlış! Aslında enflasyon faiz ile düşürülür. Aslında konuşulacak konu faiz falan da değil. Bu enflasyonun oluşmasına neden olan şeyler nelerdir, son 10 yılda neler yaşandı? Bu duruma düşürmemek için neler yapıldı ve ne şekilde bu duruma geldik? Hadi geldik, durumdan kurtulmak için iktidar neler yapıyor; kurtulabilecek miyiz? Bütün dünyada enflasyon var ama yüzde 7 veya 10’larda ilken Türkiye’de hissedilen enflasyon yüzde 150’lerde. Sorun belirlendi mi, çözümü nedir? Sorun büyük oranda milli gelirin, yani paranın yanlış yerlerde kullanmaması, değerlendirilmemesindendir” dedi.

Bu krizden en çok dar gelirli vatandaşların olduğunu belirten Hakan Karaaslan, şöyle devam etti; “Tüketimin çok, üretimin az oluşu enflasyon getirir, enflasyonu engellemek için de faiz artırılır ki milletin mal alımı engellensin. Ancak geçmişte denenmiş ve ülkemizi perişan etmiş kur korumalı faiz yöntemi ile daha kötü sonuçlara ulaşılabilir. Bence bundan vaz geçilmelidir. Yaşanan kaosta oluşan yüksek enflasyonun üzerine bir de kur korumalı faiz gelince ekonomide yıkıma dönüşebilir. Böyle zamanlarda para işinde çok dikkatli olunması gereklidir. Yaşanan krizde esnaf veya ticari mal üretici hammadde alıp kendini koruyabildi ise de ticari mal veya hammadde alamayan üretici veya tüccar varlığını koruyamadan  battı. Bu işten ençok zarar gören ve ezilen dar gelirli vatandaşlar ile sabit maaş ile çalışanlara oldu.” (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER