İyi Parti’den Ayrılan Mithat Solgun; “Yazık Oldu, Verdiğimiz Emeklere”

İyi Partiden istifa eden Adıyaman Kurucular Kurulu Üyesi Mithat Solgun; "Her gün haber kanallarında parti üst yöneticileri arasında karşılıklı olarak dile getirilen inanılmaz iddiaları utanarak, üzülerek izliyoruz. Neresinden bakılırsa bakılsın söyleyecek kelime bulamıyoruz. İçimize sinmiyor kabullenemiyoruz" dedi ve ekledi; “Yazık oldu, verdiğimiz emeklere!”

İyi Parti’den Ayrılan Mithat Solgun; “Yazık Oldu, Verdiğimiz Emeklere”

İyi Parti Genel Merkezi’nde yaşanan olayları gerekçe gösteren Adıyaman Kurucular Kurulu Üyesi Mithat Solgun, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Yeni Adıyaman Gazetesini ziyaret eden İyi Parti Adıyaman Kurucular Kurulu Üyesi Mithat Solgun, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Adıyaman teşkilatındaki arkadaşlarından bir sorunu olmadığını ama Genel Merkezde yaşananları kabullenemediğini söyleyen Mithat Solgun; “Daha partileşmeden Türkiye’nin gündemine oturan, her kesimden büyük bir vatandaş kitlesinin ve toplumsal muhalefetin umudu haline gelen bir partiyi, bitmek bilmeyen egolarıyla, kişisel hırs ve çekişmeleriyle, havaya girip kendilerini dev aynasında gören tavırlarıyla bitme noktasına getirdiler. Milletin kendilerine açtığı sınırsız krediyi hovardaca harcadılar. Yola çıktıklarını yolda buldukları ile değiştirdiler. Kısacası kendilerine umut bağlayan milyonlarca vatandaşın saf, temiz halisane duygu ve beklentilerine yazık ettiler. Bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de parti içinde bizzat üst düzey yöneticiler arasında televizyon ekranlarına kadar yansıyan karalamalar, suçlamalar. Her gün haber kanallarında parti üst yöneticileri arasında karşılıklı olarak dile getirilen inanılmaz iddiaları utanarak, üzülerek izliyoruz. Neresinden bakılırsa bakılsın söyleyecek kelime bulamıyoruz. İçimize sinmiyor kabullenemiyoruz. 2017’den bu yana daha parti kurulmadan, hiçbir karşılık beklemeden karınca kararınca çalıştık emek verdik. Fakat Ülkücülerin kaderi midir nedir maalesef sonuç yine büyük bir hayal kırıklığı, yine hüsran. Yazık oldu, verdiğimiz emeklere. Bunca yaşananlardan sonra şahsen İyi Parti’de sade bir üye olarak bile kalmayı doğru bulmuyoruz. Ziyadesiyle huzursuz ve rahatsızız. Aslında bu rahatsızlık 14 Mayıs öncesine dayanıyor. Daha fazla ayrıntıya girmeden, büyük umutlarla, büyük bir beklenti ile üye olduğum İyi Partiden bugün itibarıyla istifa ediyorum. Partide canla başla mücadele eden, çalışan bütün arkadaşlarımız başımızın tacıdır. Onlarla asla bir sorunumuz yoktur, olamaz da” dedi.

Sözlerini MHP İl Başkanlığından istifa ettiği zaman söylediği “Hangi siyasi partide olurlarsa olsunlar, nerede olurlarsa olsunlar bütün samimi Ülkücüler şerefimizdir başımızın tacıdır” cümlesiyle sürdüren Mithat Solgun, şöyle devam etti; “Ülkücü Hareket; İktidar olur veya olmaz, ama hiç tartışmasız, mutlaka bağımsız olarak kendi kadrosu, kendi ideolojisi, kendi programı, kendi dünya görüşü ve kendi kurumsal kimliği ile Milletin karşısına çıkıp siyaset yapmalıdır. Ne diyordu Ülkücü Hareket’in ölümsüz Başbuğ’u; ‘Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız.’ Kuvvet birliktedir. Dâvamızın geleceği birlik, beraberlik içinde olmaktır."

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER