ERDOĞAN; “KAZANAN SADECE TÜRKİYE’DİR”

14 Mayıs 2023 seçimlerinde adayların yüzde 50’yi geçememesi sonucu 28 Mayıs 2023 tarihine ertelenen ve bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'dan yüzde 68.94, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 31.06 oy aldı.

ERDOĞAN; “KAZANAN SADECE TÜRKİYE’DİR”

14 Mayıs 2023 seçimlerinde rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’yla ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs 2023’te gerçekleşen 2. Tur seçiminde görevine yeniden seçildi. Kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından Cumhurbaşkanlığı’na ait resmi siteden bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “14 Mayıs seçiminin de 28 Mayıs seçimin de galibi 85 milyon vatandaşımızın tamamıdır. Biz ‘öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek’ demiştik. Öyleyse bugün kazanan sadece Türkiye’dir” dedi. 

14 Mayıs 2023 seçimlerinde adayların yüzde 50’yi geçememesi sonucu 28 Mayıs 2023 tarihine ertelenen ve bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde Türkiye genelinde olduğu gibi Adıyaman’da da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı Kemal Kılıçdaroğlu’nu geçti.

Kesin olmayan sonuçlara göre rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bırakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki konutu önünde toplanan vatandaşlara yönelik konuşmasında; “Biz İstanbul'u çok seviyoruz. İstanbul'la yola çıktık, İstanbul'la yola devam ediyoruz. Maşallah, bugün Kısıklı bir başka. Üsküdar bir başka ve İstanbul bir başka. Değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turunu milletimizin teveccühü ile tamamlamış bulunuyoruz. İki bayram arasında bize bir demokrasi bayramı yaşatan milletime şükranlarımı sunuyorum. Sandık başına giderek kendisi ve evlatlarının geleceği için iradesini ortaya koyan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Görevine devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman ili genelinde yüzde 68.94,  Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden oluşan deprem bölgesinde yüzde 56.85 oy aldı.

AHMET AYDIN; “MİLLETİMİZ İSTİKARARIN DEVAMINA KARAR VERDİ”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Eski Milletvekili Ahmet Aydın, seçim sonrası yaptığı değerlendirmesinde; “Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizin geleceğinin şekilleneceği yeni bir döneme girmiş olduk. Vatandaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan vazgeçmediğini ve geçmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Bu seçim elbette geleceğin Türkiye’si için büyük önem arzediyordu. Her zaman söylediğimiz gibi bu bir beka meselesiydi ve bu konuda milletimiz istikrarın devamına karar verdi. Bu vesileyle başta Adıyaman’ımız olmak üzere yurt içinde ve dışından bizlere oy veren vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.

ALKAYIŞ; “KURULAN BÜTÜN TUZAKLAR DAĞITILMIŞTIR”

Gazetemize bir açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış; “28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçiminde rekor oy ile Adıyaman istikrar yönünde karar vermiştir. 14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan'a yüzde 66.2 gibi büyük bir oy oranıyla destek veren Adıyaman 28 Mayıs’ta ise yüzde 69 oy ile taçlandırmıştır. Kardeşlerimize gösterdikleri teveccühten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Adıyamanlı hemşerilerimiz her seçimde olduğu gibi bu seçimde de Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'mizin yanında durdular. Böylelikle sizler eliyle Türkiye üzerinde kurulan bütün tuzaklar dağıtılmıştır. Adıyaman Mayıs'ta yapılan seçimlerde de  istikrar, hizmet, büyüme ve kardeşlik yönünde oy kullanmıştır. Bizler de Milletvekili olarak yeni dönemde halkımızla el-ele vererek Adıyamanımızı ve İlçelerimizi inşa ve ihya etmek için var gücümüzle çalışacağız. Sorunları çözecek, sorunlara odaklanacak ve kısa sürede çözümü noktasında  katkı sunacağız. İlimiz depremden çok etkilendi, Onun için ciddi bir gayret ve çaba harcamamız gerekiyor.  Hep birlikte el-ele verip şehrimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Ben, destek ve katkılarınızdan dolayı teveccühünüzden dolayı her bir kardeşime teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum” dedi.

BULUCU; “28 MAYIS SIRADAN BİR SEÇİM DEĞİLDİ”

Sandıkların açılmasının hemen ardından seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlara seslenen AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu ise, “Ülkemiz, Adıyamanımız bu seçimi şükürler olsun, tarihi bir olgunluk içerisinde geçirdi. Elbette 28 Mayıs sıradan bir seçim değildi. 14 Mayıs seçimler sonrası deprem illerimizde AK Partimiz büyük bir zaferle çıkınca kimi çevreler ağıza alınmayacak laflar kullandı. Küfürler, beddualar, nefretler dile getirdiler. Ancak bugün sandıkta en güzel cevabı sizler verdiniz. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

ADIYAMAN İLÇE İLÇE 2. TUR OYLARI
Besni: Erdoğan %65.16, Kılıçdaroğlu %34.84
Çelikhan: Erdoğan %63.54, Kılıçdaroğlu %36.46
Gerger: Erdoğan %87.12, Kılıçdaroğlu %12.88
Gölbaşı: Erdoğan %62.55, Kılıçdaroğlu %37.45
Kahta: Erdoğan %81.43, Kılıçdaroğlu %18.57
Merkez: Erdoğan %61.98, Kılıçdaroğlu %38.02
Samsat: Erdoğan %90.06, Kılıçdaroğlu %09.94
Sincik: Erdoğan %94.60, Kılıçdaroğlu %05.40
Tut: Erdoğan %67.56, Kılıçdaroğlu %32.44

KÜFÜRLER KILIÇDAROĞLU’NDAN %3 ALDI

14 Mayıs seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloya kızan bazı kişilerin Deprem Bölgesi illerindeki vatandaşlara yönelik ağır küfür ve hakaretlerinin ardından bölge halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelidiğini ve Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oylarının üzde 3 azalmasına neden olduğu görüldü. Deprem Bölgesi illerinden 1. Turda yüzde 57.55 oy alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2. Tur sonunda yüzde 60.48 aldığı kesin olmayan sonuçlara göre oy oranının yüzde 3 arttığı ortaya çıktı. (HABER: Mehmet Emin Danış)

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2023, 01:31

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER