Erdoğan'dan Başörtüsü İçin Referandum Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, ''CHP Genel Başkanı başörtüsü tartışmasını açtı. Biz kadınlarımızı ayırmadık ama birileri hala aşabilmiş değil. Başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğini Meclis'e göndereceğiz. İlk defa açıklıyorum. Sıkıyorsa gel bu işi referanduma götürelim'' dedi.

Erdoğan'dan Başörtüsü İçin Referandum Çağrısı

Malatya'daki konuşmasında başörtüsü konusunda referandum çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu;

"CHP Genel Başkanı, başörtüsü tartışmasını açtı. Biz kadınlarımızı başı açık başörtülü diye ayırmadık ama birileri bu ayrımcılığı hala aşabilmiş değil. Başörtüsü konusundaki anayasa değişikliğini Meclis'e gönderdik. Sapkın akımlara karşı ailenin de korunmasını içeren bir anayasa değişikliğinin hazırlığına başladı. Kabul edilirse önemli bir kazanım olmuş olacak. Şunu da yapabiliriz; sıkıyorsa gel bu işi referanduma gidelim. Parlamentoda bu iş çözülmüyorsa millete götürelim, kararı millet versin. Biz bu zata seçimde karşımıza çık dedik, o ne anlamış biliyor musunuz sanki ben ona televizyona çık demişim. Malatya'dan bu zata sesleniyorum: Ya aday olup karşımıza çık ya da adayın kimse söyle onu bilelim. (İHA)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER