Doç. Dr. Fevzi Rençber Aday Adayı Oldu

AK Parti'den Adıyaman Milletvekili Aday Adayı olan Doç. Dr. Fevzi Rençber; "Adıyaman'ın yeniden imarı ve neslin ihyası için" göreve talip olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Fevzi Rençber Aday Adayı Oldu

Doç. Dr. Fevzi Rençber,  14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı oldu.

Akademisyen bir kişi ve sevilen, tanınmış bir ailenin ferdi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Fevzi Rençber; "Gitmediğimiz yer bizim değildir, çalmadığımız kapı bizim değildir. Gönüllere girme, dost kazanma, dua alma vaktidir, 'Yeni Nesil Siyaset'  düsturunu ilke edinerek, hiçbir etnik ve cinsiyet ayrımı gözetmeden toplumun her kesimine el uzatacağım ve bu prensiple Adıyaman halkına hizmette 'ben de varım' diyorum" dedi.


"Adıyamanın sorunlarını biliyoruz ve çözüm üretecek proje ekibine sahibiz. İstihdam, işsizlik ve tütünü  problem olmaktan çıkaracağız" diyerek sözlerine devam eden Doç. Dr. Fevzi Rençber, gençler ve kadınlara yönelik organizasyonların yanı sıra Adıyaman'da Alevilik ve Bektaşilik üzerine yaptığı akademik çalışmalarından edindiği tecrübeyle bu göreve talip olduğunu söyledi.


İlahiyatçı Yazar Doç. Dr. Fevzi Rençber, şöyle devam etti:

"Türkiye'de toplumsal barış ve birlikte yaşama kültürüne katkı sunmak, Adıyamanda yaraları sarmak, doğup büyüdüğüm topraklara vefa borcunu ödemek, sizlere hizmetkar olmak  için  Milletvekilliği görevine talibim. Birçok Adıyamanlı gibi yaşanan depremde ne yazık ki 35 akrabamı kaybettim. Bununla beraber süreç boyunca sahada aktif olarak çalıştık. Sosyal sorumluluk projelerine olan ilgim öğrencilik yıllarında başladı. Üniversite yıllarında öğrenci temsilciliği yaparak, kendimce eksik gördüğüm alanlarda çözümler ürettim. Yaşamımda birçok sivil toplum kuruluşunda kurucu görevlerde bulundum, gençlere liderlik-motivasyon eğitimleri verdim, ulusal/uluslararası birçok projede yer aldım ve halihazırda da yer almaya devam ediyorum. 28 Şubat sürecinin mağdurlarından biriyim. Samimi, mütevazi, kararlı ve mücadeleci kişiliğimle karşınıza çıkmaktayım. Adıyaman'ı Türkiye'nin gündemine,  Adıyaman'ı Türkiye'nin gündemine getireceğiz.Adıyaman gibi farklı etnik ve dini yapıların birlikte yaşadığı önemli bir şehirde özellikle Alevi-Bektaşi kültürüne yönelik Adıyaman yöresindeki çalışmalarım da bölge halkı tarafından bilinmektedir. Adıyaman ve Adıyaman halkı için yaşadığımız bu zor süreçte hızlı ve kalıcı çözümler üretmeye, çözüm odaklı çalışmalar yapmaya talibim." (Adıyaman Doğru Haber Gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, 15:58

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER