CHP’Lİ BİNZET: “"ENFLASYON SON 1.5 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI"

TÜİK'in gerçek verileri gizlediğini iddia eden CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, TÜİK’in iktidarın kurumu haline geldiğini belirterek; “ENAG'a göre ise Temmuz’da aylık enflasyon yüzde 13.18, yıllık enflasyon ise yüzde 122.88 olarak hesaplandı” dedi.

CHP’Lİ BİNZET: “"ENFLASYON SON 1.5 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verileri konusunda bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet; "İktidarın sakladığı gerçekleri ENAG ortaya çıkarıyor" dedi.

TÜİK ve Araştırma Grubu'na (ENAG)’ın açıkladığı Temmuz ayına ilişkin enflasyon veriler arasında uçurum olduğunu belirten Burak Binzet, şöyle devam etti; “TÜİK'e göre, aylık enflasyon yüzde 9.49 yıllık enflasyon ise yüzde 47.83 oldu. Böylelikle enflasyonda yıllık bazda 8 aydır devam eden düşüş serisi Temmuz ayı itibariyle son bulurken aylık enflasyon da son 1.5 yılın zirvesine çıktı. ENAG'a göre ise Temmuz’da aylık enflasyon yüzde 13.18, yıllık enflasyon ise yüzde 122.88 olarak hesaplandı. TÜİK, iktidarın kurumu haline geldi. Buna göre enflasyon Temmuz ayında yine rekor kırdı. Fakat 2 araştırma şirketi olan TÜİK ve ENAG arasındaki veri uçurumu gözle görülür bir şekildeydi. Tabii her zamanki gibi TÜİK gerçekleri yansıtan bir veri bizlere sunmadı. TÜİK her ne kadar bizlerden birçok veriyi saklasa da çarşı-pazarın hali zaten ortada. Vatandaş enflasyon altında eziliyor. Vatandaş evine ekmek götüremiyor, vatandaş artan maliyetler sebebiyle geçinemiyor. Vatandaş bu haldeyken iktidar ise resmen halkın aklıyla oynuyor. Verileri sahte yapınca enflasyon yok olmuyor. Burada iktidara ve devlet kurumlarına olan güvenin azalmasında başka bir olay yaşanmıyor." (HABER: Mehmet Emin Danış)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER