CHP'DEN YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Deprem sonrası arama-kurtarma ve yardım çalışmalarında yetersiz kaldıkları gerekçesiyle CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ile birlikte tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere; "İhmali olan herkes adalet önünde hesap verecek" dedi.

CHP'DEN YETKİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere ve CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremin ardından arama kurtarma faaliyetleri ve yardım çalışmalarında yetersiz kaldığı gerekçesiyle ilgili tüm kamu kurum, kuruluşları ve yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, depremin ardından arama kurtarma ve yardım çalışmalarının depremzedelere ulaştırılamamasında sorumluluğu bulunan yetkililer hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 


Adıyaman Adliyesi önünde  çıkışında yapan Milletvekili Tutdere, “Deprem sonrasında Adıyaman’ı unutan, Adıyamanlının enkaz altında donarak vefatına sebep veren, ihmalleri ile Adıyaman’daki arama ve kurtarma çalışmalarının yeteri kadar zamanında başlamasına engel olan bütün kurumlar hakkında, Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bütün kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.


CHP Muğla Milletvekili Alban ise, “Depremde malı ve canını kaybedenlerin zamanında kurtarılamadığı için yaşamları sona eren yurttaşlarımız ile ilgilenemedikleri için, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve ilgili bakanlıklar hakkında Adıyaman milletvekilimiz ile birlikte Adıyaman halkı adına, Türk milleti adına, tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu. (Adıyaman Doğru Haber Gazetesi)

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2023, 20:59

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER