CHP Adıyaman İl Başkanı Binzet; “2023 Ülkemiz ve Adıyaman İçin Dönüm Noktası”

2023 yılının ülke ve ilimiz için dönüm noktası olacağını ifade eden CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, 2023 seçimlerinde iktidara geleceklerini ve başta tütün olmak üzere bütün sorunları tek tek çözeceklerini söyledi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Binzet; “2023 Ülkemiz ve Adıyaman İçin Dönüm Noktası”

2022 yılının son günlerinde gazetemize yıl değerlendirmesi yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet; “Adıyaman’da 2022 yılına girmeden hemen evvel ciddi bir pandemi yaşadık, pandeminin hem sonrasında Parti çalışmalarımıza devam ettik. Bu dönem bizim için şu anlamda iyi bir dönem oldu, Adıyaman’da bulunan Cumhuriyet Halk Partisi olarak Adıyaman merkez ilçemiz de dâhil olmak üzere il genelimizde var olan 9 tane ilçemizin hepsinde,14 beldemizin 11’ini, 174 tane mahallemizin 141 tanesini, 459 tane köyümüzün de 330 tanesini ziyaret ettik. Bunu örgütümüzün hazırladığı program kapsamında ve zaman zaman Milletvekilimizin de katılımıyla tek tek köylerimizi ziyaret ettik, sorunları tespit ettik “dedi.

Adıyaman genelinde tespit ettikleri 3 önemli sorunu açıklayan Burak Binzet; “Türkiye bir enerji krizi yaşanıyor ve bu krizin Adıyaman’da etkisi çok büyük. Köylerimizin içme suyu sıkıntısı var; bu büyük kısmında kendi yaptıkları sondaj vasıtasıyla su dağıtılıyor ama elektrik faturaları çok yüksek. Elektrik faturalarını ödeyemeyen köylüler için şöyle bir çözüm geliştirmişler, güneş paneli yapıp ‘faturanın yarısını siz ödeyin, yarısını biz ödeyelim’ demişler ama bu hatalı olay var. Bunları müteahhit vasıtasıyla yapıyorlar. Bu konuda köylünün en büyük sıkıntısı şu; mesela bir milyon liralık bir maliyetten bahsediliyor, ‘köylü 500 bin lira versin İ Özel İdaresi de 500 bin lira’ versin gibi bir mantık geliştirilmiş ama gittiğimiz köylerde Muhtarlar bize ‘500 milyon liralık bütçeyi bize verirlerse biz zaten daha kârlısını yaparız’ diyorlar. Tabi işin içine müteahhit kârı giriyor, başka kârlar giriyor. Dolayısı ile 1 liraya mal olacak bir imalat 100 liraya mal olmuş oluyor. Yine ülkemizin sulama ile ilgili en büyük problemi bildiğiniz gibi barajlarımız hala bitmemiş durumda. 3 tane bitmemiş büyük barajımız var. Gömikân, Koçali ve Çetintepe barajlarımız henüz bitmedi. Bunların hiçbiri şuan Adıyaman’da sulama yapma kapasitesine sahip barajlar değil, daha bitirilmediği için değil. Bunları yakın zamanda bitireceğiz diyorlar ama bizim gezip gördüğümüz kadarıyla her halde 2053 civarında bitecek gibi görülüyor, yakın zamanda yetişmesi mümkün değil. Aldatıldığımız bir takım problemler var. Bunlardan en çok göze çarpan ‘hızlı trenimiz yola çıktı, Kâhta’ya doğru yola çıktı, Gölbaşın’dan yola çıkıyor’ derken en son bütçede anladık ki 2053’te olabilecek projelerin içinde. Yana projelendirilmesi yok, ayrılan bir para da yok. Hatta bu anlamda ‘ağam bizi zaklanıyor’ diye bir yazı da yayınlamıştık. Sevgili Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Ahmet Aydın da bu konuda bana çok yüklenmişti. ‘Programı hazır,  ödeneği de çıktı’ demişti. Valla 2053’te göreceğiz, eğer yaşarsak inşallah. Adıyaman’da geçen senenin en büyük kayıplarından biri de; Adıyaman’ın ekmeği-aş’ı olarak saydığımız tütün meselesinde çok büyük kaybımız var. Yani devlet politikası bu şekilde devam ederse Adıyaman’da tütün üretimi, satışı tamamen sıkıntılı. Biz iktidar olursak bunu tamamen çözeceğiz. Kooperatif adı altında yüzde yüz 22’lere varan vergilerle insanımızın burada tütün üretmesi mümkün değil” diye konuştu.

2023 yılından ümitli olduklarını ekleyen Burak Binzet şöyle devam etti; “2023 yılı hem ülkemiz hem de Adıyaman için bir değişim noktası. İktidara geliyoruz. İktidara geldiğimiz zaman Adıyaman halkının tütünle ilgili problemlerinin hepsini çözeceğiz. Yıllardan beri bize verilmiş olan Arkeoloji Müzesi sözü var, en son duyduğumuzda temelini atmak için ihale yapıldı, daha yerinden oynayan bir şey yok. Kültür Merkezi konusunda Belediye her tarafa ilan asmış, yapılan hiç bir şey yok. Bu arada Adıyaman Belediyesi’ne bir teşekkür edip ardından yapılan bir hatayı dile getirmek istiyorum. Adıyaman’da sokak ve caddelerin yüzde 60-70’e yakınını asfaltladılar ama hemen arkasından öğrendiğimiz bir şey var. FRIT isimli su hattının değişmesi ile ilgili ana arter de dâhil yapılan bütün asfaltının tekrardan sökülüp Adıyaman’daki 25 bin eve tekrardan su girişi yapacaklar. Üstelik bu proje Avrupa Birliği’nin bir projesi, mülteci kabul ettiğimiz için bu parayı veriyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz, Adıyaman’da kazılmadık sokak, girilmedik mahalle kalmayacak. Madem böyle bir projeniz vardı, bu işi madem yapacaktınız bu projesi yapılsaydı da bu yollarımızı ondan sonra asfaltlasaydınız, hiç değilse yapılan işin geçerliliği olurdu.” (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER