AHMET AYDIN; TREN PROJESİNDEN VAZGEÇMEDİK

D2 TV'ye "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, hızlı tren projesinden vazgeçmediklerini açıkladı.

AHMET AYDIN; TREN PROJESİNDEN VAZGEÇMEDİK

AK Parti Adıyaman Milletvekili M. Fatih Toprak ve parti yöneticilerinden oluşan kalabalık bir heyetle D2 TV'yi ziyaret eden Ahmet Aydın, Adıyaman'ı ileriye götürecek projelere imza attıklarını belirterek; "Hamdolsun. Adıyaman'da eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaştırmada, tarımda, kısacası her alanda muazzam yatırımlar ve hizmetler var. Kamu yatırımları sıralamasında, son zamanlarda en çok yatırım alan illerden bir tanesi" dedi.


Bazılarının alay etmesine rağmen Hızlı Tren projesinden vazgeçmediklerini de ekleyen Ahmet Aydın; "Adıyaman'a her alanda ciddi yatırımlar var ama yetmez, daha fazlasını yapmak gerek. Geçtiğimiz gün arkadaşlarımızla beraber Gerger tarafına gittim; orada dört tane büyük projemiz var. Nissibi Kprüsü, Gerger-Narince yolu, yine Narince-Akıncılar yolu ve Kâhta-Sincik, Damlacık üzeri olan yol yeniden yapılıyor. Ben bir hızlı tren dedim, bakın Türkiye'ninde hedefleri var: 2053 hedefleri var, 2071 hedefleri var, tabi kolay değil. Adıyaman'da tren yok, demiryolu yok. Şimdi Gölbaşı'ndan Adıyaman'a, Adıyaman'dan Kâhta'ya 93 kilometere demir yolu döşeyelim diyoruz. Şimdi en az 50-60 milyon liraya yapılacak proje, tamamlamak üzereyiz. ÇET raporunu da aldık, bir kaç tane sondaj kalmış, onlar da yapıldıktan sonra  bu iş ete-kemiğe büründürmüş olduk" dedi.

Planlanan projenin güzergâhını da açıklayan Ahmet Aydın, şöyle devam etti; "Bir taraftan Organize Sanayi Bölgesine, bir taraftan Besni-Terbizek tarafında, bir taraftan Kâhta'ya istasyon kuracağız. Ama mesela Göllbaşı ve Narlı arası ilee Gölbaşı-Malatya arasında proje başlamadı ama biz Adıyaman olarak projemizi artık tamamlamak üzereyiz. İleri ve orta vadede düşündüğümüz, hayal ettiğimiz bir proje. Adıyaman'ı 2053 Türkiyesi'nde çok daha ileri götürmek istiyoruz ama tabi 2053'te değil, çok daha yakın bir zamanda hayata geçecek bir proje. Bugünden yarına hemen bu iş bitti dersek kolay deği; çünkü belki 20 milyar, yani eski parayla 20 katrilyona mâl olacak. Çok önemli bir proje, biz bu projeleri düşünüyoruz. Adıyaman'ın mevcut imkânlarını çok daha iyi bir şekilde nasıl değerlendiririz, nasıl daha çok huzur ve refaha kavuşturruz, yaşam standartlarını değiştirriz gibi düşünceyle çalışıyoruz. Biz diyoryz ki, Türkiye'nin önü açık, bütün bu altyapı imkânlarını tamamlamak üzereyiz. İnşallah geleceğin Adıyaman'ı çok çok daha iyi olacak. Adıyamanlılar da bunu hak ediyor, bekliyor." (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2022, 00:57

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER