Ahmet Aydın; "Öğrenmeyi Öğrenme Bana Çok Rasyonel Gelir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) "Eğitim ve Araştırma Kapasitesinin Güçlendirilmesi" projesinden 2 bin kişinin faydalandığı açıklandı.

Ahmet Aydın; "Öğrenmeyi Öğrenme Bana Çok Rasyonel Gelir"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, AB Türkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Laurent Guirkinger ve ÇASGEM Başkan Vekili Kenan Yavuz'un açılış konuşmalarıyla başlayan konferansta ÇASGEM'in IPA II kapsamında 2020 yılından beri uygulanan ve 42 hafta süren "Eğitim ve Araştırma Kapasitesinin Güçlendirilmesi" projesinden 2 bin kişinin faydalandığı açıklandı.


Konferansta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı projenin çalışma hayatında etkin rol oynayan eğiticilere, profesyonellere ve uzmanlara yönelik çalışma hayatının çeşitli konularında eğitimler verilmesini, araştırmalar ve yayınlar geliştirilmesini amacıyla uygulandığını hatırlattı.


Konuşmasında bilgiye ulaşmanın önemine değinen Ahmet Aydın; "Yaşadığımız yüzyılın başına kadar insanlar birbirlerinden öğrendiler ya da bilenler bilmeyenlere öğretti. Mahalle, okul, medrese, akademi... Bağdat tekkelerine, Şam ve Tillo Medreselerine bambaşka coğrafyalardan aylar süren yolculuklarla giden talebelerin amacı bilginin ve hikmetin izini sürmekti. Batı’da da durum bunun aynısıydı.
Bu yüzyılın başından itibaren ise bilgi, kurumların duvarlarını aşıp kanatlanarak, tıpkı atmosfer gibi gördüğümüz/görmediğimiz her yere nüfuz etti. Eğitim ve araştırma kapasitesi geliştirmeyi bu denli yaygınlaşan bilgiyi bireyin kanıksayarak bilince dönüştürme metodolojisi olarak görmek gerek. Ürettiği kadar kıymetlidir insan. Ve üretim, neredeyse her cümlesi açık kaynak olarak var olan bilimsel bilginin edinilmesiyle mümkündür" dedi.


'Nasıl öğretiriz ile nasıl öğrenilir' arasında derin farklar olduğunu da vurgulayan Ahmet Aydın, şöyle devam etti; "Öğrenmeyi Öğrenme bu yüzden bana çok rasyonel gelir. Yeni bir şey keşfetmeye gerek yok dersem yanlış anlaşılmam umarım. 'Güneş altında söylenmemiş söz yok' derler. Mesele, var olanı, erişilebilir olanı nasıl öğrenme ile sonuçlandıracağımız ve o bilgiyi inovasyona dönüştürmemiz meselesidir. Bu yüzden ÇASGEM’in Eğitim ve Araştırma Kapasitesinin iyileştirilmesi yolculuğu son derece kıymetlidir." (HABER: Mehmet Emin Danış)

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2023, 23:43

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER