ŞİMDİ BİZ Mİ SUÇLU OLDUK?

(Bağımsız Kürsü) 

"55 sene önce yapılan kütüphaneyi yıkıp, yine eski yerine,1374 metrekarelik alana yenisini sıkıştırmayın, daha uygun yerler var, o dönemde ADIYAMAN'IN nüfusu 23 bin 153 kişiydi, bugün 300 binlere dayanmış, burası şehrin en önemli merkezi, başta trafik olmak üzere bir takım olumsuzluklar yaşanır" dedik. 

 “KIYAMET KOPTU!”

 İLİN VALİSİ, “MANİPÜLATİF” olarak değerlendirdi. Bizi suçladı, bir nevi "ortalığı karıştırmayın, vatandaşı yanıltmayın, yanlış yönlendirmeyin" dedi. 

BİZ BUNU KABULLENMEDİK. 

Bilindiği gibi, elimizdeki tek bir tarihi mekân olan TUZ HANI gecelik bir kararla BUTİK OTELE çevrilerek yerli ve yabancı turistlerle birlikte, ADIYAMAN halkına da kapıları kapatıldı. 

Yapmayın, etmeyin yazık bu memlekete, turizme burayı OTEL yaparak hizmet edilemez. Elinizdeki 3 yıl önce planlanan projeyi uygulayın, vatandaşa kapıları kapatmayın, burası bir TURİZM CAZİBE MERKEZİNE dönüştürülecekti. Çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağı, gelen misafirlerin alış-veriş yapabileceği bir yer olacaktı dedik. 

İLİN VALİSİ DEDİ Kİ; “TUZ HANI, ADIYAMAN turizmine BUTİK OTEL şeklinde hizmet edecek, Kamu Kurum ve Kuruluşları orada misafirlerini ağırlayacak.” 

Bu konuda günlerce konuşmayan SAYIN VEKİLİMİZ AHMET AYDIN suskunluğunu bozup, GAP OLAY gazetesine yaptığı bir açıklamada, “TUZ HANI ile ilgili SPEKÜLASYONLARI doğru bulmuyorum. Önemli olan böyle bir tarihi yapının doğru yerde, doğru şekilde, bu şehre kazandırılmasıydı” diyerek, bizi ve bizim gibi eski projenin uygulanmasını isteyenleri suçladı.

Biraz açar okursak, "eski projeyi rafa kaldırdık, burası otel olacak, kararı biz verdik oldu-bitti. Kimsenin görüş ve önerisine de ihtiyacımız yok" der gibi, "bir takım yöntem ve asılsız söylentilerle dayanağı olmayan iddialarda bulunup, meseleyi saptırmayın" dediniz.

ÇOK İYİ BİLİNMELİ Kİ, BİZİM BU GİBİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL! 

BİZ NE YAPMIŞIZ, NE GÜNAH İŞLEMİŞİZ?

Biz, sizin 3 yıl önce öve-öve göklere çıkardığınız, bizim de alkışlayıp destek verdiğimiz, RESTORASYONU bitirilip, programlanan projenin biran önce hayata geçirilmesi için büyük gayret sarf ettiğiniz, projenin uygulanmasından başka bir şey istememişiz!

BAKIN, bugün rafa kaldırdığınız o proje için dönemin valisi ile birlikte sizler neler demişsiniz; “Burayla ADIYAMAN turizmini ve ekonomisini canlandırarak, tarihi kimliğini öne çıkaracağız.. 29 dükkân olacak, yerli ve yabancı turistler bu tarihi mekânda alış-veriş yapabilecek. Harfane yapılacak alanda olacak, çeşitli sanatsal etkinlikler de yapılacak. ŞEHİR MERKEZİNDE BİR CAZİBE MERKEZİ oluşturulacak. Yeri geldiğinde burada diziler, filmler yapılacak, ilin tanıtımına katkıda bulunacak.” Bunları diyen sizsiniz!

BİZ NE DEMİŞİZ;  Sizlerin geliştirdiği bu projeyi rafa kaldırmayın, bu projeyi uygulayın. ADIYAMAN'IN turizm ve ekonomisi canlandıracak, kültürel kimliğini öne çıkaracak proje budur. BUTİK OTEL yaparak turiste ve vatandaşa bu tarihi mekânın kapılarını kapatmayın. Sizin projeleri savunup uygulanmasını istemişiz. Bu düşüncemiz de yüzlerce destek görmüş, hiçbir olumsuz tepki de de almamış.

Bu suçsa, “SPEKÜLASYON” yapmaksa, biz bu memleket için her zaman bu suçu işleriz,bu "SPEKÜLASYONU" yaparız. Cezası neyse de çekeriz! NO PROBLEM!

YORUM EKLE
YORUMLAR
Elizabet Değirmenci
Elizabet Değirmenci - 3 yıl Önce

Tuz Hanında Babamın ve Tilki Mehmet Ortaklardı Emeği çok büyük otel olacağına Tarihi Kervan Saray olsa olmazmıydı turistler gelir müze gibi bakarlardı birde Adıyaman Halkına sesleniyorum Babam MAHTUM KEÇEÇİ Nalbantı hiç değilse Adını bir odaya verilmesini Arz Ederim Fatih Adıyaman teklif etmiş ama ses çıkmamış Saygılarımla

Nevin Tunç
Nevin Tunç - 3 yıl Önce

Tebrik ediyorum. Adıyamanın bilinçli yürekli gerçekleri igade edecek insanlara ihtiyacı var.