"SARI" LİSTE...

(Bağımsız Kürsü)


“SARI” liste, “BEYAZ” liste,”Yeni bir bakış açısı”, “Yeni bir oluşum”  derken, (ATSO) Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapıldı. 


Kırmadan-dökmeden büyük bir olgunluk içerisinde geçen seçimlerde, hiçde tahmin edilmeyen bir sonuçla “SARI” liste yüzde 80’lik bir oranla seçimlerin galibi geldi.


Yapılan görev dağılımında, Yönetim Kurulu Başkanlığına İRFAN TORUNOĞLU gelirken, Meclis Başkanlığına da A. Gani Bereket getirildi.

 
TÜM SEÇİLENLERİ KUTLARIM, BAŞARILI ÇALIŞMALAR DİLERİM. 


ATSO 1984 yılında kuruldu. Bu gün çeşitli meslek kuruşlarını temsil eden 45 meclis üyesi var. 4300 üyesiyle ADIYAMAN'IN en güçlü Sivil Toplum Kuruluşu. 


Bu güne kadar görev yapan bütün yönetimler, günün şartlarına göre bir takım hizmetler verme gayreti içersinde olmuşlardır. 


En parlak dönemini ZAFER ERSOY döneminde yaşarken, bu gün ADIYAMAN’DA Kİ işsizliğin yüzde 75 ‘ni omuzlayan “HAZIR GİYİM KONFEKSİYON” işletmeleri ZAFER ERSOY’UN girişimleriyle, İZMİR’Lİ İş insanı Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı ŞÜKRÜ ÜNLÜTÜRK’ ÜN tecrübe ve bilgi birikimi öncülüğünde bu kuruluşların temel taşları döşenmiştir.


Bu gün bizler hiç farkında değiliz ancak, ADIYAMAN İLÇELERİYLE birlikte bir “HAZIR GİYİM KONFEKSİYON” KENTİ konumundadır. İç piyasaya ve dünyaca ünlü markalara iş yapan, DÜNYA STANDARTLARINA uygun önemli işletmelere sahiptir. 


Bu nedenle ses verebilmek için, “YENİ BİR BAKIŞ AÇISI” ile yola çıkan bu yeni yönetim hemen, gecikmeden bir “HAZIR GİYİM KONFEKSİYON” “ÇALIŞTAYI” düzenlemelidir.  


Bu “ÇALIŞTAY” ÜNİVERSİTE ile iş birliği içerisinde yapılmalı, gerekirse bu konuda bu kenti iyi tanıyan ve TÜRKİYE genelinde birçok firmayla ilişkisi olan,  deneyimli ve tecrübeli ŞÜKRÜ ÜNLÜTÜRK ve UMUT ORAN’LA güç birliğine gidilmelidir. En az 2-3 gün sürecek bu “ÇALIŞTAYDA”  ADIYAMAN ve KÂHTA’DA başta olmak üzere ilçelerimizde ki işletmeler tanıtılmalı, FUAR ALANINDA DA yapılan işler sergilenmeli bir festival ve fuar havası verilmelidir. 


BİR İKİNCİSİ: Yeni yönetim aracı ile gereci ile tam donanımlı bir binasıyla birlikte kasada 5 milyon lira (5 TRİLYON) parası olan bir oda devir aldı. 


ADIYAMAN'IN 33 mahallesinde gençlerimizin günün şartlarına uygun ders çalışacak ”MAHALLE KÜTÜPHANESİ” ve “ETÜT MERKEZİ” yok. KPS, LYS, LGS gibi sınavlara hazırlanan gençlerimiz ve bir takım dar gelirli ailelerin çocukları evlerinde çalışma ortamı bulamıyor. 


Her ne kadar daha önce bu önerimizi muhtarlarımıza yapmış, önce “KÜTÜPHANE” veya “ETÜT MERKEZİ” daha sonra “MUHTAR OFİSLERİ” yapılsın dedikse de, muhtarlardan ses-seda çıkmadı sanki önce “MUHTAR OFİSLERİ” der gibi sus-pus oldular hiçbir ses vermediler!  


Şimdi bu dar gelirli yurttaşlarımız mahallelerine ATSO’NUN yeni yönetiminden, SOSYAL ve KÜLTÜREL çalışmaları kapsamında  “KÜTÜPHANE” veya “ETÜT MERKEZİ” bekliyorlar.


Bu konularda TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ’NİN çok duyarlı olduğu bilinmekte. İyi bir ön çalışmayla gidildiğinde, bununla birlikte bir kampanyaya öncülük yapıldığında en az 3-4 mahallemiz bu tür sosyal yapıya kavuşabilir.


HAYDİ RASGELE!


Mahmut TEKİN

YORUM EKLE