KAHTA'DA ŞÜPHELİ BEBEK ÖLÜMLERİ

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde bilinmeyen bir nedenle 0-2 yaş grubunda 4 bebeğin öldüğü, 1 bebeğin de entübe olduğu iddia edildi. Yüksek ateş, kusma, ishal, nefes darlığı ve ardından ölüme neden hastalığın sebebinin araştırıldığı açıklandı.

KAHTA'DA ŞÜPHELİ BEBEK ÖLÜMLERİ

Kurban Bayramı tatilinin ardından Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde meydana gelen şüpheli bebek ölumleri paniğe neden oldu.

Yetkililerin de "sebebi bilinmeyen bu ölümler konusunda araştırma" başlattığı belirtilirken Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya tarafından Youtube'de yayın yapan D2 TV'de "Özel Gündem" başlıklı bir açıklama yapıldı.

ŞU ANA KADAR 4 BEBEK ÖLDÜ

Açıklamasında hastalığın belirtilerine değinen AGC Başkanı Zeki Dişkaya; "İlimizin Kâhta ilçesinde, bize dün gece intikal eden 0-2 yaş grubu çocuklarda görülen yüksek ateş, kusma, amel ve akabinde nefes darlığı ve vefat olaylarının peş peşe olduğunu ve böyle olunca da insanlarda bir panik oluştuğunu bize bildirdiler" dedi.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DOĞRULADI

Sağlık Müdürlüğünün konuyla ilgili harekete geçtiğini ifade eden Zeki Dişkaya; "Hastalığın adının ne olduğu bilinmiyor. Bu gün sabah, İl Sağlık Müdürümüzle irtibat kurduk, Halk Sağlığı Şube Müdürümüzle irtibat kurduk; gerekli yerlerle, gerekli görüşmeler yapıldı. Böyle bir olayın Kâhta'da olduğu 'doğrudur' denildi. Bize verilen bilgi 4 vefatın olduğudur. Tabi bu bayramdan sonra gelişti ve 1 çocuğun da entübe halde olduğu söyleniyor. Bunun bir virüs olabilme ihtimalinden bahsediliyor. Konuyla ilgili Sağlık Müdürlüğümüz harekete geçtiler, yarın itibariyle bir ekip gönderip bazı incelemeler yaptıracaklarını söylediler" diye konuştu.

BEBEK EMZİREN ANNELER DİKKAT!

Açıklamasında bebeği bulunan anneleri de uyaran Zeki Dişkaya, şöyle devam etti;

"Bu konuda özellikle çocuklarını emziren annelerin çok dikkatli olmaları gerektiğini ifade etmekte fayda görüyorum. Biz önce sulardan olabilir diye düşündük. Su tahlil sonuçlarına baktırdık, 'sularla ilgili bir sıkıntı değil' dediler."

İLAÇ 10 BİN TL VE BULUNMUYOR...

Hasta sahiplerinin ifadesine göre bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilaç 10 bin lira ve temin edilmesi güç olan bu ilacın hastanelerdeki hastalara verilmediği, hasta sahiplerinin dışarıdan temin ettiği ifade ediliyor. (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2022, 00:29

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER