ADIYAMAN’DA GÖZ NAKLİ AMELİYATLARI BAŞLADI

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ara verilen kornea nakli ameliyatlarının Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeniden başladığı bildirildi.

ADIYAMAN’DA GÖZ NAKLİ AMELİYATLARI BAŞLADI

Pandemi nedeniyle ara verilen kornea nakli ameliyatlarının Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeniden başladığı bildirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde birçok merkezde yapılamayan kornea nakli ameliayatının Göz Hastalıkları Kliniğinde Op. Dr. Hasan Kızıltoprak ve Op. Dr. Abdurrahman Bilen öncülüğündeki bir ekip tarafından gerçekleştirilmeye başlandığı açıklandı.

Göz nakli olarak bilinen ameliyat hakkında bilgi veren Kornea Birimi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Hasan Kızıltoprak; “Kornea hasar gördüğünde şişme veya leke oluşumu meydana gelir. Kornea düzenliliği ve saydamlığı bozulur, düzensizlik ışığın yansımasına, dağılmasına, bulanık görmeye ve görme kaybına neden olur. Yapacağımız ayrıntılı muayene ve göz ultrasonografisi ile kişinin ameliyattan fayda görüp görmeyeceğine karar verilir. Kornea nakillerinin artık rutin bir cerrahi olarak devam edecektir” dedi.

Başhekim Doç.Dr.Fatih Doğan ise; "Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi   Kornea Nakil Merkezi deneyimli bir ekip ile çalışmalarına devam etmektedir. Pandemi nedeniyle yapılamayan kornea nakilleri rutin olarak hastanemizde tekrar yapılmaktadır. Emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER