Pötürge Sallandı, Sincik ve Gerger Korktu

Bugün, saat 12:37'de Malatya'nın Pütürge ileçsine bağlı Körme köyü merkezli bir deprem meydana geldi.

Doğu Anadolu Fay Hattında gerçekleşen depremin şiddeti 5.7 olarak ifade edilirken, depremin ardından, Bingöl'ün Karlıova ilçesi ve Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi arasında kuzeydoğu-güneybatı uzanımlı, yaklaşık 430 kilometre uzunluğunda bir bölgede tedirgin bekleyiş yaşanıyor.

Çünkü, söz konusu depremin yaşandığı bölge Ocak ayında Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 şiddetli depremin ardından defalarca gündeme gelen "daha büyük" deprem ihtimali kapsamındadır.

Sivrice depreminin ardından yapılan en dikkat çekici açıklama, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi, Jeofizik ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri tarafından hazırlanan ön inceleme raporuydu.

Raporda, depremin Doğu Anadolu fayı ile uyumlu olduğu ve genel karakteristiğini yansıttığı tespit edilirken, Pazarcık, Pütürge ve Bingöl’ün güneybatısında ‘sismik boşluk’ bulunduğu ve ‘yıkıcı deprem beklendiği’ ifade ediliyordu.

Bu açıklamaların ardından söz konusu fay hattına yakın bütün yerleşim noktalarında yaşanan korku henüz geçmemişken bugün, Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5.7 şiddetindeki deprem ve ardından yaşanan irili ufaklı artçı şoklar uykuların kaçmasına neden oldu.

Örneğin, Sivrice depreminde hasar gören Gerger'in ilçe merkezi, Üçkaya, Güngörmüş, Budaklı ve Sutepe köyleri ile Sincik ilçemize bağlı İnlice beldesi, Arıkonak, Geçitli ve Aksu köylerindeki onlarca hasarlı evin tadilatı henüz yapılmış değil.

Hasarlı konutlarda yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere bölgedeki diğer vatandaşların tedirgin bekleyişi yetkililerin rahatlatıcı açıklamalarıyla sona erecektir.

Sivrice depreminin ardından etkilenen köyleri ziyaret eden önceki Valimiz Aykut Pekmez, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Av. Ahmet Aydın ile beraber onlarca yetkili ve ilgili söz konusu vatandaşlarımıza teselli veren açıklamalar yapmıştı ama bugün yaşanan Pütüge depreminin ardından "hasarlı evlerimizde korkuyoruz" diye seslenen vatandaşlara yeterli gelmemiş.

Sahi, ne olacak?

Ya da ne yapıldı?

Aradan geçen 6 ay içerisinde ne gibi çözümler hayat geçirildi?

Bugün 12:37 itibarıyla başlayan deprem artçılarının sayısı 30'u geçti. Bunlardan gün içerisinde, saat 16:10'da Ormaniçi(Pütürge) 4.1, 18:30'da Pazarcık (Pütürge) 4.5 ve 21:40'ta Pazarcık (Pütürge) 4.8 şiddetindeki artçılar azımsanamayacak kadar ürkütücü.

Gerger ve Sincik ilçelerimizin hemen yanıbaşında meydana gelen bu artçıların söz konusu köylerimizde yeni hasarlara sebep olması mümkünken, daha önceden hasarlı konutların bir an önce onarılması gereğini hatırlatarak, bir kez daha bütün depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

YORUM EKLE