POLİTİKACILARIN TİMSAH GÖZYAŞLARI...

Dünyanın dört bir yanında korona krizi yaşayan devlet bütçeleri çöküş sinyali veriyor...

İnsanlara "evde kalın" diyen devlet yöneticilerine sözde destek veren muhaliflerinin "krizden palazlanma" amaçlı karalayıcı ve hatta devlet hizmetlerini tıkamaya varacak dolaylı çekişmeleri rezalet manzaralarına sebep oluyor.

Milletten aldığı güçle iktidar veya muhalefet koltuklarında keselerini dolduranların 3-5 maaş bağışlama gösterileri insanlara moral vereceğine sinir katsayılarını yükseltiyor.

Krizi bahane eden muhalefetler nerede bir aksaklık varsa onu, iktidar ise rakiplerinin faaliyetlerindeki yetersizlikleri sergilerken adeta sidik yarıştırıyor ve bu pis yarış bizleri karamsarlığa itiyor...

Birilerinin "devletin parasını bitirdiler" derken sanki kendilerinin döneminde kasalarımız doluymuş gibi hava atmasından da, diğerlerinin kötü giden ekonomimizi "güllük gülistanlık" göstermesinden sıkıldık...

Soruyorum;

Kurulduğu günden beri üyelerinin sırtından geçinen Esnaf ve Tüccar Odalarının kodaman yöneticileri sırf kendi bütçelerine göre hükümete talep götürürken devleti ve milleti sırtında taşıyan altsınıfı dışlamaya devam mı edecek?

Seçimlerde "ey halkım" deyip oy devşiren politikacılar bu kaos günlerinde it dalaşına devam mı edecek?

Birinin 70 liraya hazırladığı yardım paketine diğeri 150 lira maliyet çıkarırsa, evinden çıkamayan yaşlı köylünün tarlasını süren Jandarma'nın güzel davranışının arkasına sığınması kimi kurtaracak?

Aldıkları hizmet bedellerinin, topladıkları işsizlik paralarının, aldıkları aidatların üstüne yatan erkin bu dolmaz bütçelerinin musluğu kesilmek üzere...

Herkesin aklınca diğerini boğmak üzere güverteyi deldiği bir dünyada herkesin boğulacağı kesinken bu gidişata lütfen "dur" deyin..

İnanın ki durum 15 Temmuzdan da kötü..

Politikacıların timsah gözyaşlarının gerçeğe dönmesi yüzlerce yıllık çınarı devirir...

Lütfen "sayın" sayınlar, beyler-bayanlar bu pis oyunu bırakın...

Siz de biliyorsunuz ki Allah var ve ömür kısa, hesap günü çok yakın...

Cebinizdeki taşları bir kenara atın, samimi bir faaliyet çerçevesinde birleşin; bu halk kör değil, hepinizi görüyoruz..

Mehmet Emin Danış

(31 Mart 2020)

YORUM EKLE