Pislik oğlu pislikler...

Aslında daha önce de defalarca değişik yazılarımda da dile getirdiğim, 9 Ocak 2020 tarihli bir yazımda Irak'ta yaşanan devletler terörüne değinmiştim. Tabi aynısı Suriye'de, Türkistan'da ve daha birçok Türk ve Müslüman ülkelerde de devam eden terör 93 gündür Filistin'de İsrail tarafından katliama döndürüldü... Bu nedenle söz konusu yazımı güncelleyerek yeniden sunuyorum.

İran'la Amerika savaşıyor, arada sırada Rusya ve İsrail de kavgaya dâhil oluyor ama nedense kendi ülkelerinde pata bile patlatmıyorlar...

İnsani duygular içeren mesajlarıyla her ülkeden birileri birşeyler geveliyor ama geçtiğimiz üç ay boyunca Filistin'deki soykırım saldırılarına kesin tepki veren Türkiye dışında neredeyse başka devlet göremiyoruz...

Sorsanız hepsi insanlıktan, haktan, hukuktan, adaletten yana ama kimse ne Amerika'ya ne de onun benzeri terör destekçilerine "kendi topraklarınızda savaşsanıza, pislik oğlu pislikler" demiyor, diyemiyor.

İnsan olan çocuk öldürür mü, insani yönden yüreğinde kırıntı taşıyan okula, hastaneye bomba atar mı?

Bunların kavgası sokak çocuklarınınkine benziyor; biri birine "erkeksen arka mahalleye gel" dercesine Irak, Suriye'de, Türkistan'da, Filistin'deki hedeflerine bomba atıp dünya saflarının aklıyla dalga geçerken petrol emmeye devam ediyorlar.

Dünyadaki gelişmeleri izleyen herkesin açıkça göreceği devlet terörüne "dur" diyecek güç ve iradeyi taşımayan Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve benzeri oluşumlar ne için kurulmuş?

Hadi, diyelim onlar İsrail'in nihai hedefine destek vermek ve zemin oluşturulmak için uydurulmuş güç birlikleri, bizim Müslüman devletlerinin hiç mi yaptırım gücü yok?

Mehmet Emin Danış

YORUM EKLE