PEYGAMBERİMİZ HİÇ KONUŞMADI MI?

Hadisleri kabul etmeyenlere tepki olarak çok sık söylenen sözlerden biri de şudur:

"Peygamberimiz 23 yıl boyunca hiç konuşmadı mı?"

Hadisleri savunmak için koz olarak kullanılan bu söz Kur'an'a atılan iftiralardan biridir.

"Peygamberimiz 23 yıl boyunca hiç konuşmadı mı?"

Evet konuştu ama sadece Kur'an'dan konuştu, sadece vahiyle konuştu. Çünkü sorulan her soruya bizzat Allah'ın kendisi cevap verdi. 

Elçisinin ayetler dışında dinden konuşamayacağını, eğer öyle bir şey yaparsa canından olacağını da yine bizzat ayetlerin sahibi olan Allah söyledi. 
Elçisi de ayetleri aynen muhataplarına iletti.

Bu vahiy alma ve iletme ne kadar sürdü? 23 yıl. Demek ki Peygamberimiz 23 yıl boyunca susmamış, aksine çok konuşmuş, yüzlerce ayet tebliğ etmiş.

Eğer hadisleri savunanların bahsettiği 23 yıl, bu 23 yıl ise, Peygamberimiz çok konuşmuştur, konuştukları da sadece Allah'ın hadisleridir, yani ayetleridir ama yok, onların bahsettiği 23 yıl, Peygamberimizin Peygamber olmadan önceki 23 yıl ise, o yıllarda daha dinin ve imanın ne olduğunu bile bilmeyen biri din hakkında nasıl konuşabilir?

Eğer konuşmuşsa uydurmuş demektir. O zaman böyle biri daha sonra nasıl Allah tarafından Peygamber olarak seçilmiş ve ahlâkı övülmüştür? Ya da hadisleri savunanlar, Peygamberimizin Peygamberlik yaptığı 23 yılı kastediyor ama ayetler dışında söylediklerini "hadis" olarak kabul ediyorlarsa, o zaman Peygamberimizin ayetler dışında söylediği ve dinle ilgilisi olmayan normal sohbetlerden bahsediyorlar demektir. Bu durumda din dışı sohbetler nasıl oluyor da "din" konusunun içine giriyor ve Peygamberimizin vefatından sonra büyük bir sıçramayla o sözler ayetlerle yarışacak seviyeye nasıl yükseliyor?

Hadis konusunda kim ne kadar savunma yaparsa yapsın, ilk toslayacağı duvar Kur'an'dır.

Kur'an'a toslayan her iddia; önce Kur'an'ın sahibi olan Allah'a, sonra da Kur'an'ı insanlara ileten elçisine iftiradır ve yok olması Hak'tır.

Peygamberimiz 23 yıl boyunca din konusu dışında tabi ki çok konuşmuştur. Ama onlar normal günlük yaşantısının konuşmalarıdır. Bu konuşmaların hepsini bilenler gerçekten varsa, demek ki o kişiler sabah akşam Peygamberimizin kendisini, hanımlarını ve evde yaşananları sürekli röntgenci gibi dikizlemişler demektir. Yoksa o kadar söz başka nasıl toplanır? Dikizciden sahabe olur mu peki? Dikizcilerin sözlerini aktaranlara "alim" denir mi? Ayıkla pirincin taşını. 

Hadisleri savunmak için kılıktan kılığa girenler, hadisleri savunmak için nereye çengel attılarsa her seferinde dipsiz kuyuya düştüler. Çünkü ısrarla Peygamberimize atılan iftiraları savunmaya çalıştılar. Yalan yalanı doğurunca bu sefer işin içinden hiç çıkamadılar, battıkça battılar. 

Peygamberimiz 23 yıl boyunca din konusunda sadece Kur'andan konuşmuştur ama tek bir harf bile eklemeden, sadece ayetlerle konuşmuştur. Bunun kanıtı da bizzat Kur'an'dır, yani Allah'tır. Bunun aksini iddia edenlerin Kur'andan daha sağlam kanıtı varsa buyursun Kur'anın kanıtlığını çürütsün.

Bu meydan okuma bana ait değil, bizzat Kur'anın tek sahibi olan Allah'a aittir.

YORUM EKLE