VALİ ÇUHADAR; "GECE ÇEVREYİ RAHATSIZ ETMEK YASAKTIR"

Gece belirli saatte havai fişek patlatan, egzoz sesi açman, yüksek sesle müzik dinleyen ve korna çalarak ses kirliliği yapanlar hakkında bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar; "Gece saat 23.00'ten sonra gürültü yaparak çevreyi rahatsız etmek yasaktır" dedi.

VALİ ÇUHADAR; "GECE ÇEVREYİ RAHATSIZ ETMEK YASAKTIR"

Düğün ve benzeri etkinlikleri yapan vatandaşlara seslenen Vali Mahmut Çuhadar şöyle konuştu;


KÜÇÜK YAVRULARIMIZI KORKUTMAMAYA DİKKAT EDELİM


"Gerek havai fişek, gerekse de egzozları alınmış çok ses çıkan araçlar ve canlı müzik yayınları veya banttan müzik yayınları gece saat 11'den sonra vatandaşlarımızı rahatsız etmemesi gerekiyor. Biz sadece kendimizi düşünerek değil komşularımızı komşularımızın çocuklarına ve kentimizde yaşayan küçük yavrularımızı da düşünmek zorundayız."


ÇEVREYİ RAHATSIZ ETMENİN CEZASI VAR


Ses gürültüsünün cezai müeidelerinin olduğunu hatırlatan Vali Çuhadar, şöyle devam etti;


"Ben Adıyamanlı vatandaşlarımdan, özellikle düğün sahibi vatandaşlarımızdan bu konuya özel hassasiyet göstermelerini tekrar talep ediyorum. Aksi takdirde bir takım cezai müeiddelerle karşı karşıya gelebileceklerini de buradan aracınızla ifade etmek istiyorum. Güzel günleri, hayırlı günleri, sevinçli günleri kedere bulanmasın. Çünkü bu havai fişek denilen şeyin ehil ellerce atılması gerekir ve çevreyi rahatsız etmemesi gerekir. Bu konularda hassasiyetle davranırlarsa hem kendileri, hem çevresi, hem de Adıyamanımız için hayırlı olacaktır." (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER