MUHTAR EKİCİ; DERDİMİZ DE UMUDUMUZ DA PERRE

Adını Adıyaman şehir merkezindeki Perre Antik Kentinden alan Pirin Köyünün Örenli Mahallesine dönüşmesiyle dertlerininin biteceğine umutlanan mahallelinin dertlerinin bir türlü bitmediğini söyleyen Muhtar Ömer Ekici; "Derdimiz de umudumuz da Perre'nin turizme kazandırılmasıdır" dedi.

MUHTAR EKİCİ; DERDİMİZ DE UMUDUMUZ DA PERRE

Adıyaman İli Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, aynı zamanda Örenli (Pirin) Mahallesi Muhtarı Ömer Ekici, mahallesinin SİT alanı olmasından dolayı çok mağdur olduklarını, Perre Antik Kentindeki kazıların bitmesiyle de ekonomik anlamda çok gelişecekleri için umutla beklediklerini söyledi.


Adıyaman Valiliği tarafından başlatılarak yıllardır sürdürülen kazı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istediklerini belirten Muhtar Ömer Ekici; "Yaklaşık 128 evimiz hem  eski hem de nüfusu her yıl artan hane halkımıza yetmiyor. Bölgemiz SİT alanı olduğundan onarım ve yenileme yapamıyoruz. Mahallemizin taşınması için 250 dönümlük yeni alan tahsis edildi. Proje de kısmen başladı ama şimdilik sadece 17 ev yapılacak. Geri kalan 111 hanede yaşayan yüzlerce vatandaşımızın evlerinin durumu henüz belli değil. Okulumuz yok, çocuklarımız ve veliler olarak ayrıca zor durumdayız. İnanıyorum ki kazılar tamamlanırsa bizi güzel günler bekliyor ama şu andaki halimiz içler acısı. Taşınmamız konusunda hızlanılmasını talep ediyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı" diye konuştu. (ADIYAMAN DOĞRU HABER)

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER