KÜREKÇİLERİN YENİ GÖZDESİ ADIYAMAN… (ÖZEL HABER)

Atatürk Baraj gölünün çevrelediği ve üç tarafı sularla çevrili Adıyaman, başta Gazihandede Su Sporları Merkezi olmak üzere Besni ve Kâhta ilçelerinin ardından Gölbaşı ilçesindeki aynı zamanda tabiat parkı olan Gölbaşı Gölünde su sporları yapılmaya başlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; “Alternatif turizm çeşitleri arasında önemli bir türü oluşturan ve çeşitli spor dalları ile birlikte icra edilen spor turizmi ülkemiz ve ilimiz açısından son derece önemli bir potansiyel arz etmektedir” dedi.

KÜREKÇİLERİN YENİ GÖZDESİ ADIYAMAN… (ÖZEL HABER)

Atatürk Baraj gölünün çevrelediği ve üç tarafı sularla çevrili Adıyaman, başta Gazihandede Su Sporları Merkezi olmak üzere Besni ve Kâhta ilçelerinin ardından Gölbaşı ilçesindeki aynı zamanda tabiat parkı olan Gölbaşı Gölünde su sporları yapılmaya başlandı.

Adıyaman Merkez ve ilçeleri ile birlikte 4 farklı merkezde su sporları yapıldığına dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, gelecekte kültür turizminin yanı sıra spor turizminde de adından sıkça söz edilen bir kent olacaklarını söyledi.

Türkiye’nin ve Bölgenin en iyi ve yeni spor tesislerine sahip olan Adıyaman’ın, su sporlarındaki atağını anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu; “İlimiz, tüm spor branşlarında faaliyet gösteriyor ancak son yıllarda su sporlarında ve özellikle Kürek sporunda önemli gelişmelere imza atmayı başarmıştır. Her bölgenin kendi doğal ve fiziki şartlarına göre markalaştığı spor alanları bulunuyor. Örneğin, Erzurum, Bursa kış ve kayak sporlarında önemli bir kent, Antalya denince Rafting akla geliyor. Adıyaman denildiğinde üç tarafı sularla çevrili bir kent olmamız nedeniyle Kürek sporunda marka kent olmaya çalışıyoruz. Bu nedenle merkeze bağlı Gazihandede su sporları merkezimizde Kürek sporunda önemli başarılara imza atan sporcular yetiştiriyoruz. Hatta şu anda Gölbaşı ilçemizde devam eden Kürek Milli Takım Güç Geliştirme Kampında iki sporcumuz var. Bu sene sayın valimiz Mahmut Çuhadar’ın önderliğinde Besni ilçemizde Kızılin mevkiinde Kano, Kürek ve Rafting olmak üzere farklı branşlarda su sporları yapılmaya başlandı. Ardından yine Atatürk Baraj Gölüne kıyısı olan Kâhta ilçemizde çok güzel bir kayıkhane yapılması planlanıyor. Burada da Kürek, yelken ve Kano gibi branşlarda su sporları yapılacak. Bütün bu gelişmelerin ardından Gölbaşı ilçemize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis edilen Gölbaşı Gölü kıyısındaki tesisi su sporları merkezi yapıyoruz. Böylece gelecekte Adıyaman Türkiye Kürek Federasyonunun da katkıları ve desteği ile su sporlarının merkezi haline gelecek.”

MACARİSTAN MİLLİ TAKIMI DA KAMP YAPMAK İSTİYOR

İl Müdürü Fikret Keleş; “Macaristan’ın Adıyaman’a gelmek istemesi ilimiz açısında inanılmaz bir potansiyel anlamına geliyor. Gazihandede Su Sporları Merkezimizde Türkiye’nin dört bir tarafından gelen sporcularımıza kamp ve yarışlar yaptırıp, Gölbaşı ilçemizdeki tabiat parkı olan Gölbaşı Gölündeki tesislerimizde sporcularımızı ağırlayıp Türkiye’nin en iyi durgun su parkurunda büyük yarışlara ev sahipliği yapacağız. Şu anda Türkiye Kürek Federasyonu Milli Takım Güç Geliştirme Kampı devam ederken Macaristan Kürek Milli Takımı Adıyaman’a gelerek burada kamp istediğini bizlere iletti. Bu ilimizin su sporlarında marka kent olma önemli bir adım. Adıyaman geleceğin su sporları merkezi olmayı hak eden bir şehir.” dedi.

ADIYAMAN’DA SPOR TURİZMİ

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; “Alternatif turizm çeşitleri arasında önemli bir türü oluşturan ve çeşitli spor dalları ile birlikte icra edilen spor turizmi ülkemiz ve ilimiz açısından son derece önemli bir potansiyel arz etmektedir” dedi.

Adıyaman’ın Spor turizmi anlamında önemli potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu; “Birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilimiz, başta Commegene uygarlığına ait ören yerleri ile Dünyanın 8 Harikası olarak bilinen ve UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan Nemrut Dağı gibi önemli bir potansiyele sahiptir. Ayrıca 150’den fazla farklı medeniyetlere ait ören yeri ile Adıyaman adeta bir açık hava müzesi gibi kent olma özelliği taşımaktadır. Bizler gerçekleştirdiğimiz Spor faaliyetleriyle ilimizin turizm potansiyelinin hareketlenmesine ve ekonomisinin gelişimine önemli katkılar sağlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her organizasyon ile yüzlerce hatta binlerce sporcuyu günlerce ilimizde misafir ediyoruz. Spor için Adıyaman’a gelen gençler, antrenörler, idareciler, hakemler ve sporcular müsabakaların dışındaki zamanlarını inanç ve kültür turizmi açısından önemli olan tarihi ve turistik yerleri gezerek aynı zamanda tatil yapma imkânı da buluyor. Bu süre içerisinde konaklama, yeme içme ve yöresel ürünlerden almak suretiyle tüm sporcularımız ilimize önemli bir ekonomik getirisi olmanın yanı sıra tanıtımına önemli katkılar sağlamaktadır. Bizler bu nedenle her sporcuyu fahri bir tanıtım elçisi gibi görüyor, onların ilimizde hoşça vakit geçirip memnuniyetle ayrılmaları için gayret ediyoruz. İlimize gelen bütün takımların ve sporcuların en iyi tesislerde spor yapabilmesi için alt yapımızı her gün biraz daha güçlendiriyoruz. Böylece spor anlamında Ülkemizin ve Bölgemizin cazibe merkezi olmayı başardığımıza inanıyorum. Bütün bu gelişmelerin arkasında faaliyetlerimizin aksamadan gerçekleşmesinde katkıları olan kurum personellerimiz de özveri ile çalışmaktadır. Kentimize ve spor camiasına verdiğimiz hizmetlerin gerçekleşmesi anlamında bizlere her zaman destek olan başta Sayın Valimiz Mahmut Çuhadar’a ve her zaman bizlere ve kurumumuza tam destek veren TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Adıyaman Milletvekili Sayın Ahmet Aydın ve Milletvekillerimize de teşekkür ederim.”

Belki biraz uzun oldu ama hani derler ya yiğidi öldür ama hakkını yeme, ben de aynı zamanda Adıyaman Çevre ve Tanıtım Platformu Başkanı sıfatımla beraber, bu köşemden emeği geçenlerin hakkını vermiş oldum. Sözün kısası, emeği geçenlerden Allah razı olsun, başarılarının devamını diliyorum.

Mehmet Emin DANIŞ

adiyamandogruhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER